Leave a comment

Pää auki: Real Madrid – Granada 2-0 (0-0)

mad02

No nin! Madridiin saavuttiin viime viikon keskiviikkona, ja heti viikonloppuna, asunnon etsimisen ynnä muiden käytännön asioiden hoitamisen ohessa, tuli avattua pää myös  penkkiurheilun puolesta. Kohteena ei ollut enempää eikä vähempää kuin Estadio Santiago Bernabeu ja La Ligan ottelu Real Madrid-Granada. Kotivoittoonhan se päättyi, 2-0 Realille, voisipa sanoa rutiinivoitoksi, mutta ei se ihan helpolla tullut. Tiukasti pani Granada hanttiin, ja vaikka pallonhallinta oli Realille varmaan 70-30 (mutu-arvio), niin ilmiselvät maalipaikat olivat suhteellisen vähissä.

Tuttu ratkaisija lopulta löytyi: ennen matsin alkua maailmman parhaan pelaajan palkintoaan esitellyt Cristiano Ronaldo iski toisella puoliajalla perusvarmalla viimeistelyllä voittomaalin, ja Carlo Ancelottin mukaan itseluottamusongelmista kärsinyt Karim Benzema sinetöi 2-0-luvut. Ronaldo oli lähellä maalintekoa jo ensimmäisen puoliskon lopulla, mutta saksariveto osui ylähirteen:

http://www.youtube.com/watch?v=KtFGmUiYFWM

Benzema muuten kohta ohittaa Realille tekemiensä maalien määrässä Ronaldon, siis ei Cristianoa vaan sen alkuperäisen brasilialaisen. Enää muutamasta maalista kiinni.

Yleisöä Bernabeulla oli aika tarkalleen 75000. Aika hyvin 10000 tyhjää paikkaa sinne katosi, koska katsomo näytti kyllä täydeltä. Lipun osto kävi muuten harvinaisen helposti: edellispäivänä sen kun marssin stadionin lipputiskille ja ostin omani. Tämä onnistuu, koska Realilla on fiksu systeemi, jossa kausikorttilaiset voivat vapauttaa oman paikkansa uudelleen myyntiin. Ainakin Granada-matsissa homma toimi ja piippuhyllyn 30 euron (=halvin) lippu irtosi helposti. Tiedä sitten miten isompia vastustajia vastaan. Ja sen verran jyrkät ovat katsomot Bernabeulla, että päätykatsomon piippuhyllypaikalta oli suorastaan mainiot näkymät pelin seuraamiseen.

Viikonlopun kierroksella myös Barcelona ja Atletico Madrid voittivat omat ottelunsa selvästi, joten La Ligan kärjessä jatketaan yhtä tiukasti kuin ennenkin: kaikki kolme kärkijoukkuetta pisteen sisällä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: