1 Comment

Espanjan kevät, Aragonés ja Atlético Madrid

Keski-Espanjan hehkuvaa kevätstäätä.

Keski-Espanjan hehkuvaa kevätstäätä.

Tällaisesta kelistä nautittiin eilen (lauantaina) Espanjassa. Ohjelmassa oli 16 kilometrin vaellus vuoristomaisemissa Madridin pohjoispuolella. Sääilmiöihin kuului muun muassa kunnon lumimyräkkä. Että tällaista kevättä täällä.

Mutta asiaan. Pelipäivä on juhlapäivä, ja tänään ohjelmassa on vierailu Vicente Calderónille, kaupungin toiseksi suurimmalle stadionille, joka vetää sekin mukavat 55000 katsojaa. Päivän pelinä Atlético Madrid-Real Sociedad. Atleticolla on tässä matsissa iskun paikka, sillä Barcelona hävisi eilen oman ottelunsa Valenciaa vastaan, ja siispä Atléticolla on tilaisuus nousta yksin kärkeen. Calderónilla pelataan seitsemältä, ja sunnuntain kruunaa klo 21 alkava Athletic Bilbao-Real Madrid. Kaupungin herruudesta väännetään tänään taas kerran tosissaan. Tässä muuten linkki stadionin Wikipedia-sivuun. Paatuneena stadionbongarina tässä meinaa innostua yhtä paljon tuonne pääsystä kuin itse matsista. Aikamoinen supersunnuntai!

(Sivumennen stadionasioista mainittakoon, että valtakunnan suurimmat mittailevat toisiaan myös sillä puolella. Kun Barcelona ilmoitti remontoivansa Camp Nouta [vai onko se Nou Camp, kukaan ei tunnu tietävän], ei mennyt montaa päivää Realin uutiseen siitä, miten Santiago Bernabéulle on tulossa 400 miljoonan euron remontti).

Bernabéu saa remontissa katon, lisää katsomopaikkoja, hotellin ja ties mitä muuta.

Bernabéu saa remontissa katon, lisää katsomopaikkoja, hotellin ja ties mitä muuta.

Kunnon vääntö lienee luvassa myös keskiviikkona, kun arpa heitti juuri Atléticon ja Realin vastakkain Espanjan cupin välierissä. Eipä puutu tapahtumia tämän kaupungin futiskeväästä. Kuulemma tuota matsia ei ikävä kyllä näytetä täällä tv:ssä suorana. Syynä on brittityylisesti se, ettei tv:n haluta vievän katsojia katsomoista paikan päältä.

Madridin muista seuroista Rayo Vallecano pelasi eilen 0-0-tasapelin Levanten vieraana ja Getafe niinikään nollanollan Valladolidin kanssa. Getafe on sarjassa puolitukevasti alemmassa keskikastissa. Rayolle taisi kelvata pistekin, mutta eipä  voittokaan olisi ollut pahitteeksi. Säilymiseen on tällä hetkellä matkaa neljä pistettä.

Loppukaneettina huomio viikonlopun suurimpaan media-aiheeseen: siihen, että Atléticon aikanaan ja myöhemmin Espanjan maajoukkueen huipulle nostanut mestarivalmentaja Luis Aragonés on kuollut. 75-vuotiaan Madridissa syntyneen ja eläneen Aragonesin vei leukemia. Tämän linkin takaa löytyy AS:n juttu, ja lehden etusivulta tukeva paketti muitakin Aragonés-muistoja ja tribuutteja.

Advertisements

One comment on “Espanjan kevät, Aragonés ja Atlético Madrid

  1. Hyvää matskua!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: