Leave a comment

Cupista, hiljaisista hetkistä ja laatukärkien runsaudenpulasta

AS.comin etusivu kertoo olennaisen: Real jyräsi Atléticon.

AS.comin etusivu kertoo olennaisen: Real jyräsi Atléticon.

Sellainen jyräys oli sitten Real-Atlético. Seurattiin täällä matsia paikallisessa irkkupubissa, jossa oli nopean havainnon mukaan yksi Atletin pelipaita, yksi Atletin takki ja muuten baarin täydeltä Real-faneja. Täyttä oli, muttei tungosta; hyvin mahtui sekaan pari suomalaistakin futisturistia.

Eipä jäänyt epäselvyyttä paremmuudesta – no, pari onnekasta kimmoketta Realilla, mutta hyvillä joukkueillahan on aina myös tuuria. Aika seppä se Angel Di Maria.

Realia ei paljon hidastane edes Cristiano Ronaldon kolmen pelin liigapelikielto. Vaikka Gareth Bale putosi viime hetkellä kokoonpanosta eilen, ei hän voi olla kovin kaukana pelikunnosta. Luka Modric jo julistikin Balen palaavan kokoonpanoon viikonloppuna. Muista hyökkääjistä Benzema pelaa vahvaa kautta ja 20-vuotias Jesé, josta lisää joskus lähiaikoina, kiitti taas vastuusta tekemällä Realin 2-0-maalin. Myös viime sunnuntaina Bilbaossa maalannut Jesé sai pitää avauskokoonpanon paikkansa juuri Balen poissaolon vuoksi.

Toisessa välierässä Barcelona voitti Real Sociedadin 2-0. Camp Noulla ei liene ollut ihan yhtä raivokas tunnelma kuin Bernabéulla:

Camp Noulla oli tilaa.

Camp Noulla oli tilaa.

Arkipeli ja myöhäinen alkamisaika, etukäteen vahvasti odotettu kotivoitto…? Mitä kaikkia syitä yleisömäärään olikaan, niin autiota mahtoi olla.

Sellaista unohtui ihmetellä sunnuntaina, että hiljaiset hetket ovatkin täällä kaikkea muuta kuin hiljaisia. Muistui taas mieleen eilen, kun Luis Aragonésia muistettiin myös cupin ottelun alla. Maan tapaan kuuluu näemmä soittaa tunnelmamusiikkia samalla kuin vainajaa kunnioitetaan. Sanoisinpa tiukasti, että perinteinen tapa on parempi. Harva tilanne on yhtä vaikuttava ja sykähdyttävä kuin se, että 50 000 ihmisen joukko on täpötäydellä stadionilla aivan hiljaa kunnioitusta osoittaessaan.

Tänään suunnitelmissa on juoksulenkin lisäksi viimein visiitti Vallecasiin, johon on ollut aikomus junailla jo muutaman päivän ajan. Lauantaiseen Rayo Vallecanon peliin saisi varmasti lippuja myös ovelta, mutta kun tiketti on taskussa jo valmiiksi, tulee ihan eri tavalla fiilis, että peliin ollaan oikeasti menossa. Ja toisekseen, kivahan se on käydä stadionin kulmilla nuuhkimassa ja tutkailemassa ympäristöä jo etukäteen.

Mihinkähän aikaan slopestylen finaali olikaan lauantaina Sotshissa? Pitääpä vielä varmistaa. Espanjan tv kunnostautuu: livelähetyksiä on rutkasti nähtävissä netissä myös täällä. Selostuksen seuraaminen ei tosin ole ihan yhtä sulavaa kuin Ylen äärellä…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: