Leave a comment

Vallecas-fiilistelyä

Fanityyliä Vallecasilla.

Fanityyliä Vallecasilla.

Ja sitten asiaan. Kuten todettua, viikonlopun kierros oli Rayo Vallecanon kannalta loistava. 4-1-voitto Málagasta nosti joukkueen lähemmäs säilymisviivaa – ja ottelu oli kokemuksena sen verran maukas, että Vallecas kutsuu tämän kevään aikana takuuvarmasti vielä uudemmankin kerran.

Peli oli kokemuksena aivan erilainen kuin Realin tai Atléticon matsit, tietysti. Suuret vastaan pieni. Menestys vastaan selviytymiskamppailu. Keskusta vastaan lähiö. Turistit vastaan paikalliset…

Katutunnelmaa ennen peliä.

Katutunnelmaa ennen peliä.

Tykkäsin Rayon meiningistä paljon. Huikean paljon. Tässä siihen viisi suurinta syytä satunnaisessa järjestyksessä:

– Vierasfanit. Málagasta ei ollut paikalla kovin isoa ryhmää, mutta ryhmä kuitenkin. Oliko vieraskatsomo erotettu aidoin, vallihaudoin ja mellakkapoliisein? Ei. Vieraskatsomo oli stadionilla yksi lohko muiden joukossa. Tauolla Málaga-fanit suihkivat muitta mutkitta kotiyleisön joukossa ympäriinsä.

– Hymyilevät ihmiset. Siis jo ennen kuin Rayo alkoi paukuttaa maaleja. Näytti siltä, että koolla oli 10000 jalkapalloihmistä, jotka olivat tulleet nauttimaan futisiltapäivästä ja tapaamaan kavereitaan.

– Tunnelma. Minkä fanien päätykatsomo aloitti, sitä monet taviskatsojat jatkoivat pitkillä sivuilla. Siinä mielessä tilanne muistutti viime vuotista visiittiä Hampuriin St. Paulin peliin. Myös siellä ääntä pitivät muutkin kuin päätykatsomon ultrat. Vaikka yleisöä oli vain noin 10000, tunnelma oli oikeasti hyvä. Tietysti ottelun tulos vaikutti asiaan. Silti.

Estadio de Vallecas.

Estadio de Vallecas.

– Estadio de Vallecas. Joku roikkuu tuolla, vähän ruostetta täällä, penkkien valkoinen muovi kaukana puhtaanvalkoisesta. Silti kaikki toimii ja omalta paikalta oli hyvä seurata peliä. Lisäpisteitä katsomoiden salamakuvioista. Koko paikka näytti siltä, että se on nimenomaan Rayon koti.

– Kaiken helppous. On mahtavaa olla pelissä, jossa on 50000 tai 75000 katsojaa, mutta 10000:ssakin on puolensa. Helppo mennä sisään, helppo tulla ulos, metroon mahtuu heti pelin jälkeen, lähipubissakin oli juuri sopivassa määrin ruuhkaa ja tunnelmaa ilman, että olisi alkanut ahdistaa.

Esiotteluna Valencia-Betis.

Esiotteluna Valencia-Betis.

Kuvasin taas myös pienen videopätkän, Rayon 3-0-rankkarimaalin aivan ensimmäisen puoliajan lopussa:

http://youtu.be/r2g6H0QTYTE

Jos maalilauluna on Final Countdown, niin miten tästä voisi olla tykkäämättä…

Olen nyt nähnyt paikan päällä 3 ottelua, kaikki kotivoittoja. Lopputulokset 3-0, 4-0 ja 4-1. Eipä voi ainakaan tylsäksi väittää!

Rayon selviytymiskamppailun kannalta hyvä tulos oli Valencian 5-0-voitto putoamiskurimuksessa niin ikään olevasta Real Betisistä. Real Valladolid sai tasapelipisteen naarattua Elcheä vastaan. Ensimmäisellä säilyjän paikalla ovat nyt Málaga ja Granada (24 pistettä). Putoamissijoilla ovat Valladolid (21p), Rayo (20p) ja Betis (14p).

Sarjakärjessä ollaankin sitten tasapisteissä. Atlético kompuroi, Real voitti ja samoin teki Barcelona: juuri kun olin toteamassa, että Messin kunto on ollut viime aikoina aika nahkea, niin kaveri palasi tasolleen ja kannatteli joukkueensa tärkeään voittoon…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: