Leave a comment

Penkkiurheilijan superviikko

Vicente Calderón tiistaiaamuna. Sääennuste: aurinkoa. Todellisuus: jotain muuta.

Vicente Calderón tiistaiaamuna. Sääennuste: aurinkoa. Todellisuus: jotain muuta.

Uusi viikko, uudet kujeet.

Suomen-visiitti oli kaikessa lyhyydessään mukava. Sunnuntaina saatiin uudelle perheenjäsenelle komea nimi ja illalla päästiin ehtaan kisakatsomopubitunnelmaan Suomi-Kanada-peliä katsoessa. Maanantainakin ehdin vielä olympiafiilistellä naisten curlingin parissa ennen lentokentälle lähtöä. Sitä tällä televisiottomassa Madridin-kämpässä on ollut vähän ikävä, että olympialaisten aikaan voisi avata tv:n milloin vaan ja jumahtaa katsomaan mitä vaan. Sehän näissä suurkisoissa on hienointa. Ja lauantai-iltana ehdin seurata myös Barcelona-Rayo-peliä Veikkaus-tv:stä. Lähetys, tai siis nettiyhteys, pätki sen verran, että piti lopettaa seuraaminen 2-0-tilanteessa. Ja ehkä ihan hyvä niin…

Jos maanantai jää ikään kuin välistä, voiko tiistai olla uusi maanantai? Ilmeisesti voi. Ei nimittäin gradunteko ottanut tänään käynnistyäkseen millään, ja muutenkin kaikenlaisen tuottavan työn tekeminen on ollut tänään sanalla sanoen nahkeaa. Tulipa käytyä lenkillä kuitenkin – mäen päällä olevassa Retiro-puistossa ilta-aurinkoa ihaillen. Shortsit jalassa.

Ihan harakoille ei tämäkään päivä silti mennyt. Aamun ensimmäinen ohjelmanumero oli marssia Vicente Calderónille selvittämään maaotteluiden lipunmyyntikuvioita. Täällä nimittäin pelataan liigan lisäksi myös hieman herkullinen harjoitusmaaottelu, kun Espanja kohtaa Italian parin viikon päästä. Muistelen jostain lukeneeni, että samalla Vicente del Bosque julkistaa lopullisen, Brasiliaan lähtevän MM-ryhmänsä.

Ottelu pelataan Calderónilla ja sen lipunmyyntiä hoitaa siksi Atlético Madrid. Ajattelin ensin, että tuollaiseen peliinhän ei ole mitään jakoa päästä. Sitten käväisin Atléticon sivuilla. Tällä hetkellä lipunmyyntitilanne näyttää tältä:

Espanja-Italia-peliin olisi tilaa. Ainakin vielä.

Espanja-Italia-peliin olisi tilaa. Ainakin vielä. Ruutukaappaus: http://clubatleticodemadrid.com

Toivoa taitaa siis sittenkin olla! Ja vielä rutkasti.

Kutkuttavaa. Tosi kutkuttavaa.

Periaatteessa liput saisi vieläpä ostettua netissä vaikka saman tien. Käytännössä se ei kuitenkaan onnistu. Epäilen, että syynä on ei-espanjalainen visakortti, jolla yritin pilettejä maksaa. Sama ongelma esiintyy myös Real Madridin onlinemyynnissä. Atléticon omiin peleihin en olekaan vielä netin kautta yrittänyt lippuja ostaa.

Siksi suuntasin tänä aamuna stadionille kyselemään lipunmyynnistä lisää. Kävi ilmi, että paikan päällä lipunmyynti alkaa ensi maanantaina aamulla. Tiedän siis, mitä kautta käppäilen kirjastolle maanantaina…

Eipä tosin mennyt hukkaan tämänkään päivän visiitti. Paitsi että lipunmyyntiin tuli selko, niin onhan se nyt hienoa päästä näille stadioneille käymään, arkenakin. Aina ne jaksavat säväyttää ihan puhtaina rakennelmina ja rakennuksina. Tämä Calderónkin. Vau!

Tähän uusintana panoraama Calderónilta ihan vaan fiilistelyn vuoksi.

Tähän uusintana panoraama Calderónilta ihan vaan fiilistelyn vuoksi.

Maksuongelma muutti myös viikonlopun suunnitelmia. Tarkoituksena on ollut viedä Sergio Ramosta fanittava siippani paikan päälle Realin otteluun, ja lauantainahan sellainen taas olisi, Real Madrid-Elche. On vaan sen verran prime time -matsi, että kahta vierekkäistä paikkaa ei vaan tunnu löytyvän sitten millään – tai siis. Olisi löytynyt, eilen illalla, päätykatsomon yläriville. Jos nettimaksu toimisi, liput olisivat jo plakkarissa. Vaan eipä toimi, ja tänään aamulla vierekkäisiä paikkoja oli tarjolla lähinnä VIP-katsomoista. Eipä siinä sitten kannata enää lähteä Bernabéullekaan yrittämään kun toivo on jo alkuunsa mennyttä.

Realiin uusi yhteisyritys ensi kerralla. Täällä jo spekuloidaan, että Ramos ei edes pelaa lauantaina, joten no harm done? Ramos on yhden keltaisen päässä pelikiellosta, ja kun Realin seuraava liigapeli on taas derby Atléticoa vastaan – mikä on mestaruuskamppailussa tietysti todella iso peli – niin Carlo Ancelotti ei ottane riskiä, että luottotoppari olisi pelikiellossa Atletia vastaan.

Siispä menemme sunnuntaina yhdessä Rayo Vallecano-Sevillaan. Käynen ostamassa liput huomenna. Haluan joka tapauksessa viedä noviani ainakin kertaalleen jokaiselle näistä kolmesta stadionista ihan vaan tunnelman ja vertailun vuoksi, joten Rayo on yhtä hyvä aloituspaikka kuin muutkin kaksi.

Ja, krhm, itse menen myös Realin otteluun lauantaina. Luvassa siis kaksi La Ligan livematsia viikonloppuna. Huh! Eikä siinä vielä kaikki. Mestarien liiga jatkuu. Tänään Manchester City-Barcelona ja huomenna sitten paikalliskiinnostustakin Milan-Atlético-ottelussa. Alkamassa on aikamoinen penkkiurheilijan superviikko.

Loppukevennys. Viikonloppuna saatiin kakkua! Kakkua!

Loppukevennys. Viikonloppuna saatiin kakkua. Kakkua!

Tämä blogiteksti on kirjoitettu Guns n’ Rosesin Appetite for Destructionia kuunnellessa. Classics never die.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: