Leave a comment

Klassikkojuliste ja taiteellisia vaikutteita

Historian siipien havinaa.

Historian siipien havinaa.

Aika huima olympiapäivä! Kirjastolle lähteminenkin venyi myöhäisiltapäivään, kun piti vahdata netin kautta ensin hiihtoja ja sitten lätkää… ja olihan se sen arvoista.

Tämä se onkin unohtunut raportoida: tähän asti paras löytö Rastron markkinoilta. Yleisesti ottaen Rastrossa (tässä Wikipedia-linkki) on ylenmäärin ihmisiä, jonkin verran mielenkiintoista kirpputorikamaa ja aika paljon geneeristä krääsää, jota ovat vastaavat tapahtumat täynnä ainakin ympäri Eurooppaa. Tämä bongaus on kuitenkin poikkeus sääntöön: vuoden 1982 MM-kisamainosjuliste Calderónilla pelatusta Ranska-Itävalta-ottelusta. Liekö alkuperäinen vai replika, en tiedä, mutta eipä tuolla niin väliä. Komea koristus kämpän seinälle joka tapauksessa, ja lähtee täältä kyllä myös koti-Suomeen kun sen aika koittaa.

Pieni salaliittoteoreetikko sisälläni ei voi tosin olla huomaamatta, että julisteessa pelaavilla joukkueilla on täsmälleen Realin ja Atléticon värit…

Eilen fiilistelin jo etukäteen superviikonloppua. Tänään varmistui sille hieman normista poikkeava aloitus: suuntaamme noin kilometrin päässä kämpiltä olevaan Reina Sofia -museoon kuuntelemaan itseään Aki Kaurismäkeä. Museossa alkaa Kaurismäki-elokuvien sarja, ja alkupaukkuna taiteilija saapuu itse paikalle puhumaan työstään. Pakkohan tuohon oli liput hakea. Sisäänpääsy on kylläkin ilmainen, mutta liput piti silti käydä noutamassa etukäteen Reina Sofian lipunmyynnistä. Ja mikäs sinne käppäillessä, kun ilmassa on tänään ollut viimein taas sitä kevättä, jota tänne on jo hetki lupailtu.

Kaurismäki tulee käymään perjantaina.

Kaurismäki tulee käymään perjantaina.

Satunnainen rakennus auringonpaisteessa.

Satunnainen rakennus auringonpaisteessa…

...ja tarkoituksellinen räpsy vastavaloon. Kevättä ilmassa!

…ja tarkoituksellinen räpsy vastavaloon. Kevättä ilmassa!

Nyt valmistautumaan Mestarien liiga -iltaan. Milan-Atlético kuulostaa potentiaaliselta 1-1-tulokselta. Eilisen peleistä jäikin toisiin osaotteluihin kohtalaisen selvät sävelet sekä Barcelonalle että PSG:lle.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: