Leave a comment

Realin putki jatkuu

Lähes täysi tupa todisti taas Realin kotivoittoa.

Lähes täysi tupa todisti taas Realin kotivoittoa.

Real Madrid-Elche 3-0 (1-0). Yleisöä noin 73000.

Realin 26. perättäinen tappioton ottelu, odotetusti. Voitto oli lopulta selvä, vaikka helpolla se ei tälläkään kertaa Realille tullut (toisin kuin itsekin ehkä vähän odotin, myönnetään). Realilla oli samanlainen savotta kuin Granadan kanssa: vastassa hyvin organisoitu puolustus ja tiiviit linjat, joiden välissä ei paljoa ylimääräistä tilaa löytynyt.

Seurauksena oli jopa sinnepäin räimittyjä pitkiä avauksia toivotaan toivotaan -periaatteella. Elchen puolustus hoiteli ilmapallot kuitenkin vaikeuksitta. Vaikka Real on epäilemättä tottunut Bernabéulla tällaisiin vierasjoukkueisiin, kevyt turhautuminen näkyi etenkin ennen Asier Illarramendin tekemää 1-0-maalia.

Kuparinen meni rikki 34. minuutilla, hieman onnekkaasti, sillä Illarramendin veto kimposi Elche-puolustajasta ja muutti suuntaa, mutta maali kuin maali. Kaikki lasketaan.

Toisella puoliajalla Real sai välillä jopa vihellykset yleisöltä. Hitusen väkinäistä ja virkamiesmäistä oli kotijoukkueen peli. Luka Modric (korttitilin täyttymisen takia pelikiellossa) olisi ehkä ollut mies ihan paikallaan; Bale-Benzema-Jesé-trio kärjessä ja Illarramendi ja Di Maria keskellä eivät saaneet kunnon otetta Elchestä.

Eipä silti, kunnon maalipaikkoja Elchellä ei ollut ainuttakaan.

2202_3-pano
Vieraiden vastarinta notkahti vasta 72. minuutilla Gareth Balen täräytettyä 30 metristä maailmanluokan laukauksellaan Realin 2-0-johtoon. Balen laukaus leijaili vaivattomasti kohti ylänurkkaa ja kimposi lopulta yläriman kautta sisään. Huikea osuma! Sen jälkeen Realkin vapautui ja lopulta vaihdosta sisään tullut Isco viimeisteli 3-0:n. Pari muutakin paikkaa oli, muun muassa vaihdosta niinikään kentälle päässyt Álvaro Morata, Jesén tavoin lupaava nuori kärkimies, oli jo yksin läpi. Chippi Elche-vahti Manu Herreran ohi meni niukasti myös maalista ohi.

Bale on nyt tehnyt La Ligassa 10 maalia ja antanut 20 maalisyöttöä, eli ihan tehokas debyyttikausi on miehellä menossa.

Stadionin ulkopuolella kävi ennen peliä aikamoinen huju.

Stadionin ulkopuolella kävi ennen peliä aikamoinen huju.

Realin jaetulle ykkössijalle tänään nousivat keskikentän Xabi Alonso, joka piti keskustan hallussaan totuttuun tyyliin kenraalin elkein, ja maaleitta jäänyt mutta muutaman tuhannen taalan paikan muille järjestänyt ja huippukautta pelaava Karim Benzema.

Sellainen oli Realin ottelu tänään.

Bernabéu illankajossa.

Bernabéu illankajossa.

Tunnelmasta täytyy sanoa sen verran, että sitä oli enemmän kuin Granada-pelissä. Tai sitten vaan eri paikassa istuessa Realin laulukatsomosta kantautui ääni paremmin omiin korviin. Suorastaan kylmät väreet aiheutti ottelun alla kuultu huutomyrsky, jonka aiheutti Real Madridin koripallojoukkue: Real voitti pari viikkoa sitten Espanjan koriscupin finaalissa Barcelonan. Ennen avauspotkua mestaripelurit marssitettiin kentälle voittopokaalin kanssa ja meteli oli melkoinen.

Voitto kuin voitto, lajista viis. Etenkin jos se on saatu Barcelonasta.

Nyt murkinoimaan! Huomenna sitten Rayo-Sevillaan.

2202_5-metro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: