Leave a comment

Kunniakas tappio

Satunnaiset fanit ennen peliä.

Satunnaiset fanit ennen peliä.

Niin kävi, että Sevilla haki pisteet Vallecasista. Ei kuitenkaan ilmaiseksi: loppunumerot olivat 0-1 (0-0). Rayolle se oli kunniakas tappio, perinteisintä mallia. Kovan taistelun jälkeen niukasti paremmalle hävittynä, mutta hävittynä yhtä kaikki.

Eiliseen verrattuna oli aika eri fiilis seurata matsia, josta ei etukäteen tiennyt, miten siinä tulee käymään. Tasaväkistä vääntöä se oli, upeassa auringonpaisteessa ja täysien katsomoiden edessä. Tällä kertaa myös vieraskatsomo oli täpösen täynnä, ja kun istuimme suoraan sevillalaisten alla, vierasnurkasta kaikunut laulu jätti välillä alleen kotiyleisönkin mekkaloinnin.

Parilla sanalla sanoen upea futisiltapäivä! Tätä on penkkiurheilu parhaimmillaan!

(Ei jäänyt puuttumaan kuin Final Countdown Rayon maalilauluna…)

Vapaat paikat olivat vähissä.

Vapaat paikat olivat vähissä.

Seurasin pelissä tarkoituksella erityisesti Sevillan kapteenia Ivan Rakiticia, Sveitsissä kasvanut mutta Kroatian maajoukkuetta edustava Rakitic kun taisi olla tämän iltapäivän ainoa varma MM-kisamies. Ensimmäisellä puoliajalla Rakitic pelasi keskikentällä mutta nostettiin toiselle puoliskolle kärkeen. Seuranta ei mennyt hukkaan, sillä Rakitic oli tänään ehdoton man of the match: yksinkertaista mutta tyylikästä peliä. Kaksinkamppailun voitto, pallo omille, helppo syöttö kaverille eteen ja itse hyvällä juoksulla pelattavaksi taas vapaaseen paikkaan. Yksinkertaisen kaunista, peliä edistävää touhua. Ja niitä voitettuja kaksinkamppailuja kertyi aika joukko.

Ivan Rakitic (11) loisti.

Ivan Rakitic (11) loisti.

Rakiticilla oli tietysti näppinsä pelissä myös Sevillan voittomaalissa, jonka teki Coke 57. minuutilla. Rakitic antoi oikealta pitkän vaparin, jonka Coke nippasi pilkun tienoilta sisään.

Sevilla teki ottelussa itse asiassa yhteensä kolme maalia. Kaksi ensimmäisen puoliajan osumaa olivat kuitenkin paitsioita ja niinpä ne jäivät hyväksymättä.

Maalin jälkeen Sevilla vetäytyi puolustusasemiin ja pallonhallinta siirtyi Rayolle aika suvereenistikin, mutta kun paikkoja ei saatu niin ei saatu. Nopea guinealaisväkkärä Lass oli Rayosta toimeliain, mutta tänään Lass oli enemmän näyttävä kuin tehokas.

Sevillan faneilla oli pelin jälkeen juhlat.

Sevillan faneilla oli pelin jälkeen juhlat.

Takaa-ajoon tarjottiin lisäapuja vielä mielenkiintoisen tapahtumasarjan jälkeen, kun Sevillan Vicente Iborra sai samasta tilanteesta kaksi keltaista ja suihkukäskyn vajaat 10 minuuttia ennen loppua. Jos oikein tulkitsin, ensimmäinen tuli ajanpeluusta tuomarin tulkittua Iborran suonenvedon taktiseksi, ja toinen suunsoitosta Iborran huudeltua kentän reunalle päästyään palautetta edellisestä.

Sen verran Rayo pyristeli lopussa kohti tasuria, että hiki tuli auringonpaisteen lisäksi jännityksestä. Mutta kun ei niin ei. Loppujen lopuksi takaa-ajo oli sittenkin vähän näennäistä.

Pilvetön taivas, hieno futiskeli.

Pilvetön taivas, hieno futiskeli.

Tulipa samalla todettua, että sunnuntai kello 12 on yllättävän mainio alkamisaika futismatsille. Ennen lähtöä ehti rauhassa syödä kotona kunnon aamupalan ja kuunnella Sotshin viidenkympin kisan jälkipeleineen, ja pelin jälkeen taas ehti sopivasti takaisin kaupunkiin ennen kuin tuli nälkä. Muy bueno!

Nyt valmistautumaan illan Atléticon peliin. Real Sociedad toikin jo eilen omat mausteensa mestaruussoppaan voittamalla kakkosmiehistöllä pelanneen Barcelonan 3-1. Barça-luotsi Tata Martino ajettiin puoliajalla katsomoon ja jalkansa loukannut Gerard Pique on sivussa ainakin parisen viikkoa. Ei ollut katalaaneille kovin hyvä ilta.

Maskotit kuvassa.

Loppukevennys: maskotit kuvassa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: