Leave a comment

Maailman paras hyökkäystrio?

Näitä veikkoja katsellessa ei ole ainakaan tylsää.

Näitä veikkoja katsellessa ei ole ainakaan tylsää. Kuvakaappaus Twitteristä.

Schalke-Real-peliä katsoessa ei voinut kuin tuntea myötätuntoa saksalaisia kohtaan. Schalke joutui sellaiseen myllyyn, että päät ovat pyörällä varmaan vieläkin. 6-1 vieraissa on aikamoinen tulos, semminkin kun Schalkekaan ei ole mikään puulaakiporukka. Ennen Real-murskajaisia gelsenkircheniläiset olivat viiden ottelun tappiottomassa putkessa, jossa voittoja 4 ja viimeisimpänä yksinäinen tasapeli.

Toisessa osaottelussa lienee jalkeilla aika erilainen Real kuin eilen. Se pelataan nimittäin tiistaina 18.3. ja seuraavana viikonloppuna liigan otteluohjelmassa on Real Madrid-Barcelona. Ei tarvita rakettitieteilijää ennakoimaan, että aika moni Realin penkkimiehistä ja lupauksista saa Schalkea vastaan näytönpaikan.

Olen tässä jo aika valmis toteamaan, että Real Madridilla on tällä hetkellä kasassa maailman paras hyökkäyskokoonpano. Kuten ylläolevasta Twitter-kaappauksesta näkyy, trio Bale-Benzema-Ronaldo on tehnyt tällä kaudella yhteensä jo 70 maalia.

Liigassa maaleja on syntynyt tähän mennessä 46. Realin lisäksi vain neljä muuta joukkuetta on tehnyt yhteensä yhtä paljon tai enemmän maaleja. Eikä kyse ole pelkästä viimeistelystä. Jokainen näistä kolmesta luo jatkuvasti tekopaikkoja myös toisilleen (mikä onkin tietysti tällaisten määrien edellytys). Vastustaja ei ikinä voi tietää, mitä suuntaa varoa. Mieleen tulee tuoreeltaan viime lauantain Real-Elche-pelin tilanne, jossa Benzema vapautti kantapääkikallaan Balen läpiajoon ensimmäisellä puoliajalla. Sillä kertaa tosin viimeistely ontui, mutta tilanne kaiken kaikkiaan oli jalkapallotaidetta hienoimmillaan.

Ja näitä kavereita täällä saa käydä katsomassa paikan päällä livenä. Huh huh.

En ole mikään varsinainen Real-fani. Näistä paikallisista taidan toivoa eniten Rayon säilymistä ja sitten Atléticon mestaruutta, Realin mestaruus on toivelistalla sitten kolmantena jos ei kerran Atleti. Mutta eihän tätä voi kuin ihailla.

Kun myös keskikenttä toimii, puolustus pitää ja maaliin on heittää kaksi toistaan varmempaa vaihtoehtoa, Carlo Ancelottin pullat ovat tätä kevättä ajatellen ihan hyvin uunissa…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: