Leave a comment

Larrivey hilaa Rayoa kuiville (toivottavasti). Ja pari sanaa el derbistä.

Rayo otti kovan voiton Valenciasta.

Rayo otti kovan voiton Valenciasta.

Huh huh! Aikamoinen voitto Rayo Vallecanolle eilen. Vastassa oli sarjan kärkipuolella viihtyvä suurseura Valencia, mutta niin vaan Rayo naarasi isot pisteet 1-0 (0-0) -voitollaan sunnuntain iltaottelussa.

Ottelun ainokaisen iski Joaquín Larrivey, Rayon pitkänhuiskea 29-vuotias argentiinalaiskärki, joka puski Rat-nimisen kaverin tarkan keskityksen maaliin tunnin kohdalla.

Kolmen pisteen myötä Rayo on nyt kolmen pisteen päässä säilymisestä. Ei se siis ihan helpolta näytä vieläkään, mutta paljon helpommalta kuitenkin kuin kuuden pinnan kaulalla.

Rayo-fanien juhlaa.

Rayo-fanien juhlaa.

Tämä Larrivey on tehnyt Rayolle tärkeitä maaleja ennenkin: kaksi osumaa ensimmäisessä Rayon pelissä jonka näin, 4-1-voitossa Málagasta.

Yhteensä liigamaaleja on tällä kaudella syntynyt 5. Ottelun lopulla kentältä pois vaihdettu Larrivey sai yleisöltä sankarin kohtelun, eikä suotta; maalin lisäksi hän painoi hommia karvaten, raastaen ja kaksinkamppaillen ja teki Rayon johtoasemaa puolustaessaan pari pitkää ja tärkeää juoksua puolustuksenkin avuksi.

Kaiken kaikkiaan Rayo-Valencia oli kuin uusinta viime sunnuntain Sevilla-pelistä. Molemmissa otteluissa vierasjoukkue oli vaarallisemman näköinen, Rayo sai luotua tukun hyviä tekopaikkoja mutta näytti maalintekosektorilla turhauttavan tehottomalta. Mitä vieraspeleihin tulee, muistissa on Rayon 6-0-tappio Barcelonassa, mutta Vallecasissa joukkue on kaikkea muuta kuin helppo vastus kovillekaan joukkueille.

Philippe Senderos.

Philippe Senderos.

Valencian pelaajista seurailin eilen erityisesti kahta: ex-Arsenal Philippe Senderosia, joka siirtyi Valenciaan tammikuun siirtoikkunan lopulla, ja ex-Barça Seydou Keitaa. Hänkin tuore tammikuun valencialainen. Molemmat hoitivat ruutunsa kunnialla, Senderos topparina ja Keita keskikentän kenraalina. Valencian ongelmat olivat hyökkäyspäässä (vaikka pitää muistaa, että esim. tolppalaukauksia vierailla oli kaksikin kappaletta): taitoa joukkueelta löytyi, mutta boksia lähestyessä koko ja vääntö loppuivat kesken. Rayo-puolustus oli eilen maalivahti Rubénia myöten tiukassa kuosissa.

Rayon (hyvin viihdyttävä ja eläväinen) päävalmentaja Paco Jémez kehui seuran omilla sivuilla fanit ja kertoi, että pukuhuoneessa on vaikeista ajoista huolimatta hyvä henki.

– Ja olen iloinen Larriveyn puolesta. Sillä työmäärällä, minkä hän tekee harjoituksissa ja peleissä, hän ansaitsi onnistumisen, Jémez kiitteli ottelun ratkaisijaa.

Jémez myös kiinnitti huomiota siihen, että vaikka Rayo on päästänyt sarjassa eniten maaleja, viime aikoina puolustus on tiivistynyt huomattavasti – mikä näkyi Sevilla- ja Valencia-peleissäkin. Ja se taas on säilymiskamppailussa erinomaisen tärkeä juttu.

Aiemmin päivällä el derbissä päädyttiin sitten 2-2-tasatulokseen. TV-seurannan perusteella matsi oli viihdyttävä ja tasatulos ehkä ihan oikeutettu. Se taisi olla Realille suurempi voitto, tulihan joukkue tasoihin loppuminuuteilla, ja Atléticon kotisaldo on ollut tällä kaudella todella kova. Kova on tietysti Realinkin nykyvire. Kaiken kaikkiaan hyvä torjuntavoitto ja mestaruuslangat ovat edelleen Realin omissa käsissä. Atletille tuo tasuri saattoi olla samanlainen torjuntavoitto, eikä kaula Realiin ainakaan päässyt kasvamaan.

Mitä paikallispelistä jäi käteen?

Jotain hyvää. Hienosti rakennettuja tilanteita, komeita (ja niukasti ohi menneitä) vetoja, hyviä torjuntoja, suurta tunnetta ja stadionilla ilmeisesti huima tunnelma.

Ja jotain huonoa. Filmejä ja kalastelua, joista pahimpana Pepen epäurheilijamaisuuden näytös, josta voisi minun puolestani jakaa pelikieltoa jälkeenpäinkin. Tässä video Pepen filmistä. Toisaalta Diego Costakin osoitti, että osaa mennä tarvittaessa helposti maihin. Costa saikin sukelluskeltaisen, jonka myötä korttitili täyttyi ja Costa on seuraavasta ottelusta sivussa.

Sellainen oli futisviikonloppu tällä kertaa. Nyt kohti uutta viikkoa ja uusia kujeita. Ja keskiviikon Espanja-Italia-maaottelua!

Loppukevennys. Päivän parhaat tyylit Vallecasilla.

Loppukevennys. Päivän parhaat tyylit Vallecasilla.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: