Leave a comment

Espanjan kone on entisellään

Espanja teki tarvittavan Italiaa vastaan.

Espanja teki tarvittavan Italiaa vastaan.

Niin siinä kävi, että Espanja hoiti Italiasta kotonaan 1-0 (0-0)-voiton. Päällimmäisenä pelistä jäi käteen se tunne, että Espanja on entisellään. Pallo pysyy hallussa ja peli pyörii. Ja se, että Italia on ihan potentiaalinen menestysjoukkue sekin. Sen verran sähäkästi italialaiset iskivät vastaan, ja saivatpa aikaan yhden tolppalaukauksenkin.

Ensi alkuun tunnelmaraportti: vaisua oli. Näytti ja kuulosti harjoitusottelulta. Vicente Calderónilla oli yleisöä ehkä 35000, ja liigapelien (ja Suomen maaotteluiden!) kiihkeys oli tipotiessään. Aalto kiersi katsomoita muutamaan otteeseen, ja pari kertaa España! -huudot herättelivät yleisöä, mutta kaiken kaikkiaan oli nähtävissä, että yksittäiset harjoituspelit, edes muita suurmaita vastaan, eivät ole täällä samassa huudossa kuin meillä. Hyvä kokemus silti, ja sitä paitsi paikat päätykatsomossa olivat mainiot. Peli meni siis vähän Real-kategoriaan: ei hirveää tunnelmaa ja kotijoukkue hoiti homman kotiin, mutta stadionia ja kentällä kirmaavia pelaajia oli kiva päästä seuraamaan livenä.

Yläkatsomoissa oli täyttä, alakatsomoissa tilaa.

Yläkatsomoissa oli täyttä, alakatsomoissa tilaa.

Luis Aragonésia muistettiin vielä kerran.

Luis Aragonésia muistettiin vielä kerran.

Ottelun ainokaisen teki Barcelona-kärki Pedro, joka iski irtopallon sisään toisen puoliajan puolivälissä – mutta maaliin johtanut kuvio oli upea. Andrés Iniesta (allekirjoittaneen Man of the match) ja tauolla kentälle vaihdettu Man City -peluri David Silva syöttelivät Italian puolustuksen auki ja Pedro pääsi tälläämään Espanjalle voittomaalin.

Video löytyy tämän Youtube-linkin takaa.

Kuten odotettua, pallonhallinta oli tuhdisti Espanjalla. Italian maalissa vanha legenda Gianluigi Buffon (joka oli hienoa päästä näkemään ennen eläkepäiviä) venytti pelin mittaan pari-kolme kunnon paraatipelastusta. Kaiken kaikkiaan Espanjan hyökkäyksestä puuttui silti paras terä. Parhaat tilanteet tulivat parista terävästä kaukolaukauksesta.

Vaikka katsomo ei täyttynyt, stadionin ulkopuolella oli tunnelmaa.

Vaikka katsomo ei täyttynyt, stadionin ulkopuolella oli tunnelmaa.

Sitten oli vielä erityistapaus Diego Costa maajoukkuedebyytissään. Costan ilta oli ankea. Mies oli välillä niin masentuneen oloinen,kun mikään ei tahtonut onnistua, että kävi jo ihan sääliksi. Liekö syynä jännitys, uudet pelikaverit vai maajoukkueen erilainen tyyli Atléticoon verrattuna, mikä lie. Veikkaan eniten jälkimmäistä. Muut eivät tuntuneet löytävän Costaa ja Costa ei löytänyt muita, eikä hän tuntunut oikein tietävän mitä kentällä tehdä. Lisäksi pallo ei meinannut pysyä jalassa millään.

Italiaa vastaan Espanjalla ei kertakaikkiaan ollut käyttöä Costan kaltaiselle shefkikuqimaisella työmoraalilla varustetulle ja loppuun asti piikissä vääntävälle hyökkääjälle, joka elää juoksupalloista ja viihtyy viimeistelijän roolissa. En silti sano, etteikö eri tyyppisiä joukkueita vastaan Costa voisi nousta arvoonsa nimenomaan pelaajatyyppinä, joka Espanjalta muuten puuttuu. Eikä maajoukkueeseen tulo ole ikinä helppoa, ei edes La Ligan maalitykille. Totuttelu vaatii aikaa. Eilisen perusteella ei silti kannata vielä varata lippuja Brasiliaan.

Loppua kohti Costa paransi ja sai aivan viime minuuteilla aikaan yhden kunnon laukauksenkin. Vicente del Bosque riensikin heti puolustamaan Atleti-kärkeä sanomalla Marcan mukaan, että pykälä pykälältä Costa pääsee paremmin sisään maajoukkueen meininkeihin.

Nyt katseet kohti viikonloppua, joka toivon mukaan pitää sisällään taas tuhdin annoksen livefutista. Mutta siitä lisää myöhemmin.

Päähinemuoti hallitaan myös täällä.

Päähinemuoti hallitaan myös täällä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: