Leave a comment

Edessä tuplaviikonloppu

Vintage-liikkeestä löytyi MM-kisakassi.

Vintage-liikkeestä löytyi MM-kisakassi.

Ensin selitys ylläolevalle kuvalle. Kyseinen kassi löytyi tästä ihan kulmilta muuan vintageputiikista, jossa onkin ollut tarkoitus käydä. Pepita is Dead -nimisessä liikkeessä oli tarjolla lähinnä vanhoja takkeja ja paitoja, tyylikkäitä muttei ihan omaa tyyliäni. Sitten kohdalle osui tämä vuoden 1982 MM-kisoja mainostanut kangaskassi, joka piti tietysti poimia mukaan saman tien. Hienoja kangaskasseja on toki jo ennestään, mutta tässä on sen verran mojoa että kärkeen mennään että heilahtaa.

Kevään ensimmäiset vieraat on nyt saateltu paluumatkalle ja edessä on paluu arkeen. Tulossa onkin taas aika kutkuttava viikonloppu, sillä suunnitelmissa on aito tupla: livefutista sekä lauantaina että sunnuntaina.

Aasinsilta kevääseen: kirsikkapuut kukkivat jo.

Aasinsilta kevääseen: kirsikkapuut kukkivat jo.

Lauantaina vaihtelua La Ligan suuriin ympyröihin ja ehkä aitoa paikallistunnelmaa: divarin eli Segundan (tai virallisesti Liga Adelanten) matsi Alcorcón-Eibar. Madridin eteläpuolisessa Alcorcónin lähiössä pelaava kotijoukkue on sarjassa kolmanneksi viimeisenä eli luvassa on Rayomaista selviytymistaistelua. Matkaa säilymiseen on tosin vain kaksi pistettä.

Vierasjoukkue Eibar johtaa sarjaa ja kisaa ex-suurseura Deportivo La Coruñan kanssa sarjan voitosta. Kaksi Segundan parasta nousee suoraan Primeraan. Baskeilla on menossa aikamoinen nousu, sillä Eibar nousi Segunda B:stä nykyiselle tasolle viime kauden päätteeksi. Joukkue ei ole pelannut kertaakaan pääsarjassa.

Alcorcón on kooltaan ja historialtaan saman kokoinen seura. Kotistadion vetää reilut 5000 katsojaa ja Alcorcónin historia on täynnä paikallisliigoja ja Segunda B:tä. 2010-luvulla on kuitenkin päällä hyvä putki: menossa on neljäs perättäinen kausi Segundassa, ja kahtena edelliskautena joukkue on päässyt jopa nousukarsintaan.

Alcorcónin muuten omistaa sama belgialainen bisnesmies (Roland Duchâtelet), joka hiljattain osti lontoolaisseura Charltonin ja omistaa kotimaassaan myös Standard Liegen.

Pikaisella silmäyksellä Alcorcónin mielenkiintoisin peluri on Daniel Pacheco, 23-vuotias keskikenttämies, joka on käynyt läpi Espanjan juniorimaajoukkueet, siirtynyt junnuikäisenä Barcelonasta Liverpooliin ja käynyt lainapesteillä muun muassa Norwichissa ja Rayo Vallecanossa. Viime syksynä Pacheco palasi kotimaahansa ja teki sopimuksen Alcorcónin kanssa.

Juniorimaajoukkuetaustaa on myös maalivahti Manulla (27v), joka on pelannut jokusen ottelun La Ligaa Deportivossa. Seuraikonin status myönnetään puolestaan Rubén Sanzille, joka on edustanut Alcorcónia vuodesta 2003 ja pelannut seuran paidassa jo lähemmäs 400 ottelua.

Futiskuvien puuttessa aiheeseen liittyvä katunäkymä.

Futiskuvien puuttessa aiheeseen liittyvä katunäkymä. Lauantaina on kansainvälinen naistenpäivä!

Sunnuntaina sitten tosiaan Bernabéulle, mutta siitä myöhemmin. Kärjen ottelut ovat Real-Levante, Celta-Atlético ja Valladolid-Barcelona. Levante on sarjassa kahdeksas, Celta 11:s ja Valladolid ensimmäisellä putoajan paikalla. Rayo kohtaa europaikoille pyrkivän Real Sociedadin vieraissa.

Loppuun pakollinen poseerauskuva. Jos se esimerkistä on kiinni, kummitytöstä kasvaa Suomifutiksen suuri ystävä, mutta ei se pahaa tehne saada vähän kansainvälisiäkin vaikutteita…

Tunnustetaan väriä.

Tunnustetaan väriä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: