Leave a comment

Kaikkea muuta kuin tiukka taktinen analyysi (Real-Levante 3-0)

Bernabéulla juhlittiin taas yhtä voittoa.

Bernabéulla juhlittiin taas yhtä voittoa.

Tässä sitä taas oltiin, matkalla Estadio Santiago Bernabéulle. Ilmassa oli kevättä – ei, vaan kesää. Iltapäivän kaupunkikävelyyn olisi sopinut farkkujen sijaan shortsit, ja viimeistään nyt lienee aika alkaa harkita aurinkorasvan käyttöä, sen verran kuumasti etelän aurinko täällä jo porottaa.

Lähdin matkaan puolisen tuntia normaalia myöhemmin ja olin perillä tasan kuudelta. Puolen tunnin ero näkyi metrossa: siinä missä aiemmin on matkan saanut taittaa ilman mainittavaa tungosta, nyt junassa ja etenkin Bernabéun asemalla oli väkeä käytävät täynnä, aika moni myös Real-paidassa tai vähintään kaulahuivissa. Metrossa vieressäni seissyt nuorimies irrotti uudesta kaulahuivistaan Adidaksen pahvit ja asetti sen kaulaansa sellaisella tarkkuudella ja arvostuksella, että liekö kyseessä ollut elämän ensimmäinen.

Ilma kuin morsian.

Ilma kuin morsian.

Näissä peleissä käy vieraita vähän kauempaakin.

Näissä peleissä käy vieraita vähän kauempaakin.

Omalle paikalleni saavuin noin 40 minuuttia ennen pelin alkua. Sama paikka muuten kuin viime kerralla! Katsomot olivat vielä lähes tyhjät (myytti siitä, että ulkomailla kaikki tulevat paikalle tuntia ennen pelin alkua on perätön), joukkueet kentällä lämmittelemässä, lehdistöaition pikkuruuduissa pyöritettiin kohokohtia viikon takaisesta Atlético-Real-pelistä ja stadionin videotauluilla (ja kaiuttimissa) oli käynnissä Realin koripallojoukkueen peli.

Jos eilen pelin alkaessa ilma oli suomalaista kesäkeliä parhaimmillaan, nyt se oli idyllisintä hellepäivän iltaa. Aurinko paistoi enää Bernabéun yläkatsomon ylimmille riveille, silti stadionilla tarkeni pelkässä paidassa, ja Bernabéun majesteetilliset, ison kerrostalon korkuiset katsomot sinisine penkkeineen olivat tasan yhtä sykähdyttävä näky kuin ensimmäisellä kerralla.

Fiilistelyvaara!

Tuomarit poistumassa alkulämmittelystä.

Tuomarit poistumassa alkulämmittelystä.

Kyseessä oli Cristiano Ronaldon ensimmäinen kotiottelu sitten 3 ottelun liigapelikiellon. Odotuksia tietysti oli: maaleja, maaleja!

Kymmenkunta minuuttia piti odottaa. Real sai kulman, Angel Di Maria antoi sen keskelle boksia ja Ronaldo puski pallon voimalla pilkun tienoilta sisään. 1-0.

Realin hyökkäyslinja oli siis totuttu BBC eli Bale-Benzema-Ronaldo. Heistä Bale jäi varjoihin ja Benzema oli yritteliäs mutta epäonnekas tolppapuskuineen. Muutenkin kokoonpano oli odotettu: keskellä Modric, Di Maria ja Alonso, puolustuksessa Carvajal, Marcelo, Ramos ja Pepen korvannut Varane. Maalissa liigapelit totutusti pelaava Diego López, kelpo vireessä oleva mutta Atlético-pelistä kritiikkiäkin saanut konkarikassari.

Katsomo täynnä.

Katsomo täynnä.

...ja tyhjänä pelin jälkeen.

…ja tyhjänä pelin jälkeen.

Pelissä ei tietysti ollut muuta odotusta kuin Real Madridin voitto, ja sehän sieltä tulikin. Ottelu oli täsmälleen uusinta edellisestä, jonka täällä näin (Real Madrid-Elche 3-0). Real jauhoi ja jauhoi, vastustaja koitti pyristellä vastaan.

Toisella jaksolla pyristelyä kesti vain muutaman minuutin ennen kuin peli oli 2-0. Ronaldo peippasi pari kaveria ja antoi ahtaasta välistä syötön Marcelolle, joka tälläsi pallon toistamiseen verkon perukoille. Kolmas tuli Levante-toppari Nikosin tyylipuhtaalla omaan maaliin ohjauksella 10 minuuttia ennen loppua. Vielä yliajalla Ronaldo puski pallon yläriman ja maaliviivan kautta ulos. Melkein-maalejahan ei lasketa…

Sellainen oli tämän futisviikonlopun huipentanut sunnuntai-ilta. Nyt edessä on arkeen paluu ja huomisaamuna taas marssi kohti kirjastoa.

Sergio Ramosia nauratti toimittajien pihdeissä.

Sergio Ramosia nauratti toimittajien pihdeissä.

"Real Madridin odotetaan voittavan kaiken. Se on normaalia", vastasi Carlo Ancelotti kysymykseen paineista.

“Real Madridin odotetaan voittavan kaiken. Se on normaalia”, vastasi Carlo Ancelotti kysymykseen paineista.

P.S. Sinänsä myös Levantella on menossa ihan mukava kausi. Ennen tätä kierrosta joukkue oli sarjassa kahdeksas etenkin pitävän puolustuksensa ansiosta. Levanten pelit ovat olleet tiukkoja, sillä joukkue oli tehnyt keskimäärin tasan yhden maalin per ottelu (26 peliä / 26 maalia). Omiin oli mennyt muutama enemmän.

P.P.S. Levante on voittanut Bernabéulla historiansa aikana kerran, kaudella 2006-2007. Silloin tulos oli 1-0 vieraille. Muut 8 vastaavaa ottelua ovat nyt päättyneet Realin voittoihin yhteismaalein 31-6. Tämän kauden vieraspelissään Real vei voiton maalein 3-2.

P.P.P.S. Oletteko kuulleet Real Madridin hymniä? Jos ette, kannattaa kuunnella (edes kerran): on nimittäin aika suureellinen. Veisu löytyy tämän linkin takaa itsensä Plácido Domingon versiointina.

Loppuun perinteinen kotiinlähtökuva.

Loppuun perinteinen kotiinlähtökuva.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: