Leave a comment

Atlético Madrid-AC Milan: ennakko

Vicente Calderónilla kaikki valmista. Tänään tarjolla pelkkiä maisemakuvia, sorry.

Vicente Calderónilla kaikki valmista. Tänään tarjolla pelkkiä maisemakuvia, sorry.

Fiilistelyt sikseen ja takaisin asialinjalle. Huomenna tiistaina pelataan madridilaisittain yksi kauden tähän asti isoimmista peleistä, kun Atlético Madrid kohtaa AC Milanin Mestarien liigassa (ja Ylen tv-pelissä).

Atléticolla on peliin kerrassaan mainiot lähtökohdat, onhan alla 1-0-voitto ja sitä myöten myös vierasmaali Milanon ensimmäisestä osaottelusta. Panoksena on eteneminen Mestarien liigassa kahdeksan parhaan joukkoon.

Milanon kohtaamisen jälkeen molemmat joukkueet ovat pelanneet vaihtelevasti. Atlético otti Osasunalta kuokkaan 3-0, tappeli Realin kanssa derbitasurin 2-2 ja voitti viime viikonloppuna Celta Vigon 2-0. Mestaruustaistossa joukkue sinnittelee Realin kannassa, tällä hetkellä kolme pistettä sarjakärjen perässä.

AC Milanilla on alla kaksi liigatappiota (Udineselle vieraissa 0-1 ja Juventukselle kotona 0-2). Heti Atleti-pelin jälkeen punamustat voittivat Sampdorian 2-0. Joukkue on Serie A:ssa sijalla 10. Välitöntä suunnanmuutosta ei siis Clarence Seedorfin valmentajaksi tulo ole tuloksiin tuonut.

Löytyi se Manzanares-jokikin.

Löytyi se Manzanares-jokikin.

Atlético saa tähän peliin kentälle Diego Costan, Diego Godínin ja Arda Turanin, jotka olivat kaikki pelikiellossa viikonlopun Celta-voitossa. Kaikki kolme tärkeitä miehiä Diego Simeonen palapelissä. Vastaavasti ensimmäisessä osaottelussa olkapäänsä loukannut Mario Balotelli palasi kentälle Milanin viikonlopun ottelussa ja on siis pelikuntoinen Atléticoa vastaan.

Odotetut kokoonpanot (ennakoijana Marca):

Atlético Madrod (4-4-2):

Courtois
F.Luís – Miranda – Godín – Juanfran
Koke – Turan – Suaréz – Gabi
D.Costa – Villa

AC Milan (4-2-3-1):

Abbiati
Emanuelson – Rami – Bonera – Sciglio
Essien – De Jong
Taarabt – Kaká – Poli
Balotelli

Kotietu on tässä pelissä laskettava Atléticon voimaksi. Joukkue on voittanut 16:sta edellisestä eurokotipelistään 15, ja sarjassa joukkue ei ole hävinnyt kotonaan tällä kaudella peliäkään.

Joen eteläpuolen puistomaisema on hitusen vastarantaa nätimpi.

Joen eteläpuolen puistomaisema on hitusen vastarantaa nätimpi.

Mitä pelistä on sanottu?

“Suhtaudumme peliin kuin olisimme tasatilanteessa. Diego Costa on Atléticon syömähammas, mutta hän ei ole yksin Atlético. Joukkue pelaa hyvin nimenomaan ryhmänä. Hyökkäämme kuten ensimmäisessä osaottelussa. Siinä jo nähtiin, mikä on hyökkäysvoimamme. Nämä pelit ovat aina hienoja tapahtumia, ja stadionin tunelmasta ei tarvitse olla huolissaan.” Milan-valmentaja Clarence Seedorf Uefan mukaan.

“Milan on instituutio ja tottunut tärkeisiin peleihin. Balotelli on vaarallinen, mutta vaarallisimpia ovat hänen ympärillään olevat muut pelaajat, jotka luovat hänelle tekopaikat. Pelin kannalta olennaista on pitää keskikenttä hallussa, koska lähtötilanne tarkoittaa sitä, että Milanin on pakko yrittää hyökätä.” Atlético-gollega Diego Simeone Marcan mukaan.

“Sairastupamme on melkein tyhjä. Kohtaamme Atléticon täydessä iskussa.” Milanin varapresidentti Adriano Galliani AS:ssä. Galliani myös kertoi kyselevänsä Atléticon kaatamiseen vinkkejä “ystävältään (ja Realin presidentiltä) Florentino Péreziltä” ja Real-luotsi Carlo Ancelottilta.

“Meillä on pieni etu, mutta niin se jalkapalloilussa menee. Milanin kaltaista joukkuetta vastaan ei voi tuudittautua turvallisuudentunteeseen. Maaliton tasatilanne on meille hyvä lähtökohta, mutta emme voi lähteä peliin takki auki, vaan meidän pitää pelata kuin ensimmäisessä pelissä – kuten kyseessä olisi finaali.” Atléticon toppari Diego Godín seuran sivuilla.

“Fanit ovat aina täysillä Atléticon takana, mutta kun astuu kentälle, se unohtuu. Keskitymme pelaamaan ja antamaan kaikkemme.” Milanin Michael Essien Marcan mukaan. Viime kaudella Real Madridissa lainalla pelannut Essien totesi myös, että Madrid-vuodesta huolimatta Atlético on hänelle edelleen vain yksi vastustaja muiden joukossa.

“AC Milan majoittuu näköjään naapurissani olevassa hotellissa. Toivottavasti Balotelli on jättänyt ilotulitteet kotiin…” Toimittaja Phil Kitromilides Twitterissä.

Ja vielä kerran Calderón. Huomenna tupa lienee täynnä viimeistä paikkaa myöten.

Ja vielä kerran Calderón. Huomenna tupa lienee täynnä viimeistä paikkaa myöten.

Kävin tänään aamupäivällä noutamassa oman päätykatsomon lippuni, ja jos stadionin liepeillä oli muuten rauhallista, mediaväkeä siellä pyöri jo ruuhkaksi asti. Saatoinpa päästä johonkin paikallisten uutisten loppukevennykseenkin, kun yksi kameramies kuvaili lippujonoa juuri kun siinä patsastelin…

Koukkasin Calderónille maisemareittiä eli Manzanares-joen toista puolta (nyt on siis käyty myös tois puol jokkee!), ja siellähän olikin oikein nättiä verrattuna moottoritien ja betonin täyttämään joen pohjoisreunaan. Aurinkokin se taas paisteli.

Pois lähtiessä pistäydyin fanikaupassa, josta mukaan tarttui Atléticon juomalasi arkipäivän käyttöesineeksi tästä keväästä muistuttamaan. Lasi maksoi 4,50 euroa. Jonossa edellä olevat ostivat Atlético-tavaraa yhteensä 170 eurolla. Olo oli samaan aikaan sekä järkevä että köyhä.

Näillä merkeillä huomisiltaa kohti. Ai niin, päivällä pitäisi saada jotain tuottavaakin tehtyä. Miten mahtaa käydä. Yritti tässä olla miten päin tahansa, fiilistelyvaara on ilmoilla entistä pahempana. Aina sama laulu…

Eteläpääty kutsuu huomenna.

Eteläpääty kutsuu huomenna.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: