Leave a comment

Pari sanaa vielä Rayon reserveistä

Taitoa ja vauhtia Tercerassa.

Taitoa ja vauhtia Tercerassa.

Pitkiin jorinoihin ei liene enää aihetta, mutta muutama sananen kuitenkin vielä sunnuntaisesta paluusta juurille eli Tercera-divisioonan ottelusta Rayo B-Alcorcón B.

Kävin katsomassa matsin, koska sunnuntaipäivän ratoksi ei ollut isompaakaan tarjolla – tai siis oli, muttei kovin saavutettavissa. Nimittäin Atléticon B pelasi myös kotonaan pykälää ylempänä Segunda B:ssä, mutta Atleti-reservien kotikenttä on kaupungin laidalla metron ulottumattomissa, joten valitsin Rayon. Illemmalla oli tositoimissa myös Segundassa pelaava Realin kakkosjoukkue, mutta kun peli alkoi 18.15 ja Realin urheilukeskus on niinikään vähän vaivalloisen matkan päässä, olisi sinne lähtö ollut iso riski El Clásicoon ehtimiselle.

Clásicosta ei muuten sen enempää. Tapahtumia riitti ja porua syntyi, peli oli ainakin viihdyttävä ja tulos teki La Ligan mestaruuskamppailusta taas monta pykälää tiukemman. Herkullista, herkullista.

Mutta sinne Rayoon. Kyseessä Terceran eli 4. korkeimman sarjatason 7. lohkon ottelu. Lohkoja on Tercerassa kaikkiaan toistakymmentä. Jos oikein taulukoita tulkitsen, lohkojen voittajat nousevat suoraan Segunda B:hen ja kolme seuraavaa karsivat. Hännillä peräti kuusi joukkuetta putoaa alemmas. Yhteensä joukkueita on 22.

Ottelun kohokodat löytyvät Rayon tarjoamana videokoosteena tämän linkin takaa.

Katsojia oli ehkä 300.

Katsojia oli ehkä 300.

Sunnuntain kilpakumppaneista Alcorcón on putoamisvaarassa, viikonlopun jälkeen sijalla 15 ja parin pisteen päässä putoamisesta. Rayo on ylemmässä keskikastissa seitsemäntenä mutta jo 10 pistettä karsintaviivasta. Sinänsä pelillä oli enemmän panosta vieraille.

Kotivoitto kuitenkin merkittiin, Rayolle 3-2 (1-1). Peli pelattiin Rayon harjoituskeskuksessa Itä-Madridissa. Liput alueelle maksoivat kympin, kenttiä oli puolen tusinaa, parilla naapurikentällä menossa junnumatseja.

Kun saavuin paikalle, edustuksen argentiinalaishyökkääjä Joaquin Larrivey (tämän kauden tehomies, jota Valladolidin-reissulla kuvattiin sanoilla “ei kovin taitava, mutta kova tekemään töitä) oli juuri lähdössä paikalta mutta pysähtyi vähän väliä juttelemaan ja poseeraamaan Rayo-fanien kanssa. Maanläheinen meininki.

Itse pelissä katsojia oli ehkä muutama sata. Ja mikäs siinä istuessa, auringossa, sunnuntai-iltapäivänä futista katsellessa. Hyvä tosin että tuli ostettua päivän Marca matkalla: ilman sitä olisi ollut katsomossa vastassa pelkkä kylmä betoni. Kuppi-istuimia oli nopealla laskulla viitisentoista. Ja kun aurinko kävi pilvessä tai alkoi tuulla, tuli heti kylmä. Madridissa oli eilen parhaimmillaan lämmintä noin 13 astetta.

Itse ottelu tarjosi liki kaikkea mitä Klassikko illalla: paljon (ja komeita) maaleja, rankkarin, läpiajoja, yhden ulosajon… ja muutaman käsittämättömästi missatun helpon maalipaikan.

Viihdyttävää peliä siis.

Pelitilanne.

Pelitilanne.

Kentällä oli myös taitoa. Molemmat joukkueet näyttivät koostuvan lähinnä yli-ikäisistä junnuista. Molemmin puolin oli kavereita, jotka pystyivät väläyttelemään ja peippailivat ajoittain näyttävästi, ja kuten todettua, maalit olivat hienoja oli kyse kaukolaukauksista tai suoraan syötöstä tehdyistä kliinisistä viimeistelyistä. Mutta kokonaisvaltaisesti ja tasaisesti hyvät pelaajat olivat vähissä.

Kun ajatellaan, että kentällä oli Rayon ensimmäinen reservijoukkue, niin aika pitkä matka on tältä sarjatasolta La Ligaan. Esimerkiksi Real ja Barcelona ovat tässä suhteessa aivan eri asemassa, kun B-joukkueet pelaavat Segundaa, jossa on kuitenkin vastassa jo paljon kovan luokan kokeneita ammattilaisfutareita. Toisaalta noissa joukkueissa edustukseen murtautumiseen on kyllä sitten niitä muita esteitä, joiden hinta lasketaan kymmenissä tai sadoissa miljoonissa…

No, sellaista se on. Ehkäpä näistäkin jannuista jokunen nousee Segunda B-/Segunda-lainojen kautta vielä joskus edustukseen. Ykkösjoukkueen oman kylän pojat ovat nykyisellään enimmäkseen Realin tai Atletin juniorimyllyn läpi käyneitä lahjakkuuksia, joten parille aidosti omalle kasvatille olisikin tilausta.

Itämadridilaista arkkitehtuuria. Oma piha on oma piha!

Itämadridilaista arkkitehtuuria. Oma piha on oma piha!

Muutenkin lääniä oli vähän enemmän kuin keskustassa...

Muutenkin lääniä oli vähän enemmän kuin keskustassa…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: