Leave a comment

Rayon mahtivire jatkuu, Realin tuuri kääntyi

Rayon vahva kevät jatkuu.

Rayon vahva kevät jatkuu.

Alkuun pikainen kommentti La Ligan mestaruustaistelusta: eipä ole kauaa (ehkä noin viikko) siitä, kun Real Madrid oli voittamaton ja Barcelona menneen talven lumia. Saatoin julistaa niin itsekin. Ja tässä sitä ollaan nyt: Barca tiukasti sarjaa johtavan Atléticon kannassa ja Real kahden tappion jälkeen vasta kolmantena.

Huh huh, aikamoinen kevät.

Syventymättä sen pidempiin analyyseihin, puhtaalla mutu-tuntumallakin Sevillan 2-1-voitto Realista oli eilen lopulta ihan ansaittu. Ken ei peliä nähnyt, niin kannattaa katsoa ainakin Sevillan voittomaali: sen alustus kun oli kapteeni Ivan Rakiticilta ehtaa jalkapallotaidetta kauneimmillaan. Ensin pallo kantapäällä yli vastustajan ja itselle juoksuun, lyhyt nousu ja sitten täydellisesti ajoitettu täydellisen painoinen pallo suoraan Carlos Baccalle ja pallo maaliin.

Täältä löytyy linkki tuohon osumaan.

Kun Atlético voitto kotona taas yhdellä Diego Costan maalilla 1-0 ja Barcelona hoiti oman osuutensa 3-0-voitolla, päästiin nykyjärjestykseen Atleti-Barca-Real.

Ja sitten sana tai pari Rayo Vallecasista. Samoin kuin Real oli mielessäni jokin aika sitten varma mestari, olin aika huolestunut Rayon säilymissaumoista. Jossain kohtaa näytti nimittäin aika huonolta.

Ei näytä enää. Tai näyttää, mutta nyt homma on täysin omissa käsissä. Rayo on ottanut viimeisistä 5 pelistä 4 voittoa ja yhden tasapelin eli yhteensä 13 pistettä. Eroa putoamisviivaan on nyt 5 pinnaa. Eurooppa-liigaan eroa on muuten 16 pistettä 😉

Larriveyn rankkariin valmistautuessa...

Larriveyn rankkariin valmistautuessa…

Eilen kaatui alakastin kilpakumppani Osasuna 1-0, tosin tiukalle se meni. Voittomaalin teki Joaquin Larrivey (tietysti) rankkarista 87. minuutilla. Pilkun hankki pitkän polvivaivan jälkeen kentälle palannut José Carlos, joka päästetty hetkeä aiemmin vaihdosta irti. Kaveri ajoi boksiin, toppari nappasi shortseista kiinni ja pallo vietiin pilkulle. Sivumennen mainiten José Carlos sai kentälle tullessaan myös yhdet illan isoimmista aplodeista, joten täytyypä pistää nimi mieleen ja seurata loppukauden peleissä tarkemmin, mikä tämä Sevillan kasvatti on miehiään.

Voitto oli täysin oikeutettu, ja sittenkin osasuna voi tuntea kokeneensa vähän vääryyttä: Rayo pyöritti ja pyöritti, mutta aika pitkälti touhu oli vähän kun Espanjan hyökkääminen Gijonin ihmeessä: periaatteessa pahaa myllytystä, muttei lopulta ihan sittenkään. Etenkin toisen puoliajan ensimmäiset 15 minuuttia pallonhallinta oli varmaan 85-15, ja kulmia tuli solkenaan, mutta kun ei niin ei. Kunnon maalipaikoille ei päästy. Yleisökin meinasi jossain vaiheessa turhautua.

Pitkästä aikaa yläkatsomossa, ja tällainen tötterö oli keskellä näkökenttää. Ensi kerralla ehkä taas alas...

Pitkästä aikaa yläkatsomossa, ja tällainen tötterö oli keskellä näkökenttää. Ensi kerralla ehkä taas alas…

Kerran pallo oli maalissa aiemminkin, 50. minuutilla, kun Larrivey sutaisi paluupallon sisään. Larri oli kuitenkin ehtinyt nippanappa paitsion puolelle.

Kaikkein pahimmat paikat matsissa olivat noita tilanteita lukuunottamatta itse asiassa Osasunalla. Kellossa oli ehkä 65 minuuttia kun vieraat saivat peräkkäin kaksi lapa jäähän, nimi lehteen -tyyppistä tilannetta, jossa maalinsuulla päivystäneen hyökkääjän (jonka nimi jäi näköjään ottamatta muistiin) piti vaan ohjata keskitys sisään. Rayon onneksi ei ohjannut.

Tunnelma oli loistava taas kerran. Erityispisteet Osasunan faneille, jotka keskiviikkoiltana olivat tehneet 450 kilometrin matkan. Muutama kymmenen heitä oli, ja porukka piti aika-ajoin mukavasti ääntä. Katsomossa ei muuten ollut taas mitään aitoja eikä muutakaan erottelua koti- ja vierasyleisön välillä.

Tupa oli taas melkein täysi.

Tupa oli taas melkein täysi.

Taukoleivät jäivät TAAS tekemättä. Ehkä lauantaina...

Taukoleivät jäivät TAAS tekemättä. Ehkä lauantaina…

Pelin jälkeen pelaajat palasivat vielä takaisin kentälle kiittämään faneja. Hieno meininki.

Siis iso voitto Rayolle ja joukkueessa on tällä hetkellä tunnelma takuuvarmasti aikamoisen korkealla. Ja hyvä niin, kun seuraava matsi on paljon puhuttu visiitti Bernabéulle…

Komea taivas ennen pelin alkua.

Komea taivas ennen pelin alkua.

Torstai-illan peleissä sekä Getafe että Valladolid hävisivät 1-0 ja molemmat pysyvät Betisin seurana putoamisviivan alapuolella. Torstain voittajat Villareal ja Sociedad sen sijaan tiivistivät kisaa Eurooppa-liigan paikoista entisestään.

P.S. Päivän uusi sana: el internauta, “surffaaja”. Kts. kaappaus AS:n sivuilta. Aika selkeä. Hauska silti!

Kaappaus: AS.com.

Kaappaus: AS.com.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: