Leave a comment

Maalivahtimurheita

Aiheeseen liittyvä kuva: kun tarkkaan katsoo, kuvasta saattaa erottaa Real-vahti Diego Lópezin.

Aiheeseen liittyvä kuva: kun tarkkaan katsoo, kuvasta saattaa erottaa Real-vahti Diego Lópezin.

Sitä aina ajatellaan, että suurseuroilla on pelimiehiä yli äyräiden ja kun yksi tippuu pelistä pois, kolme muuta on valmiina hyppäämään tilalle.

Yleensä ehkä näin on, muttei aina. Otetaanpa esimerkiksi Barcelona: katalonialaisjätti on yhtäkkiä aika dilemman edessä, kun joukkueelta käytännössä puuttuu ykkösmaalivahti.

Victor Valdésin kausi on ohi keskiviikon Celta-pelissä tulleen loukkaantumisen takia. Kakkosveskari José Manuel Pinto on AS:n mukaan selkävaivainen ja kaukana täydestä pelikunnosta. Jäljelle jäävät Oier Olazábal (24v) Jordi Masip (25v), B-joukkueen veskarit, joista Oier on pelannut edustuksessa yhden ottelun ja Masip ei yhtään. Ei ihme, että Nou Campilla on haku päällä – varmasti pystyviä veskareita molemmat, mutta että mestaruuskamppailuun ja Mestarien liigan ratkaisuotteluihin…

Ongelma on tietysti se, että hyvän tuuraajan löytyminen on tässä kohtaa sanalla sanoen hiukan haastavaa. Koska Valdésin loukkaantuminen on pitkäaikainen, Espanjan siirtosäännöt sallivat hätätuuraajan hankkimisen, mutta vain Espanjasta tai vapaiden agenttien listalta. Haku on silti päällä, kertoo AS.

Ensi kauden kuviot ovat vielä suurempi kysymysmerkki, sillä sekä Valdés että Pinto ovat lähdössä pois. Mönchengladbachin Marc-André Ter Stegenin on huhuttu vahvasti olevan Barcan ensi kauden ykkösmaalivahti. Siitä huolimatta Barcelonassa aiotaan sitkeästi houkutella Valdésia vielä jatkosopimustarjouksella (Lähde: Marca).

Madridissa taasen väännetään peistä siitä, kumman kahdesta täysikuntoisesta maalivahdista pitäisi pelata. Carlo Ancelottin linjaushan on ollut, että Diego López pelaa liigapelit ja Iker Casillas muut. San Ikerin tilillä ei olekaan tällä kaudella vielä yhden ainoaa liigamatsia.

No, kuten aina, pelin kulkiessa on helppo olla hiljaa, mutta kun suunta muuttuu niin porina alkaa. Barcelona- ja Sevilla-tappioiden jälkeen täällä on käyty aika vääntöä siitä, onko Ancelottin peluutus sittenkään järkevää. Esimerkiksi AS huomauttaa, että Lópezin taakse on mennyt kahdessa pelissä yhteensä kuusi maalia – maalia kohti tulleita vetoja oli yhdeksän.

Kieltämättä heikonlainen torjuntaprosentti, vaikka moni noista maaleista oli sellaisia, ettei López niille paljon mahtanut. Yhtä suuri, ellei suurempi, vastuu lepää Realin puolustuksen päällä. Pepe, Marcelo, Ramos ja Varane voivat kukin vilkaista peiliin päästettyjen maalien määrää katsoessaan.

Sitä paitsi on ihan sama, mitä yleisö Realin maalivahdeista ajattelee, sillä Ancelotti pitää päänsä. “Diego on pelannut hyvin ja jatkaa maalilla huomenna (Rayoa vastaan)”, julisti Ancelotti perjantaina.

Tässä ja tässä pari muuta linkkiä, joissa Lópezin esityksiä pohditaan lyhyesti (englanniksi).

Atlético on kärkijoukkueista siis poikkeusasemassa. Thibaut Courtois jatkaa huippuvireessä eikä Diego Simeonen tarvitse murehtia ainakaan maalivahtinsa puolesta.

Ja lopuksi pakollinen päivän Rayo. Paco Jémezistä tuli keskiviikon Osasuna-voiton myötä Rayon menestynein La Liga-valmentaja, raportoi Rayo Herald. Viime kaudella Rayon liigassa kahdeksanneksi luotsannut Jémez on saavuttanut liigassa nyt 26 voittoa ja 8 tasapeliä. Kakkoseksi jäänyt Juande Ramos (Rayossa kaudet 1998-2001) saavutti Vallecasissa yhden voiton vähemmän. Onnittelut Pacolle!

Tästä alkupotkusta käynnistyi Paco Jémezin ennätysvoitto Rayon valmentajana.

Tästä alkupotkusta käynnistyi Paco Jémezin ennätysvoitto Rayon valmentajana.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: