Leave a comment

Derby numero 2

Vierasreissulle taas. Tällä kertaa matka on vähän lyhyempi.

Vierasreissulle taas. Tällä kertaa matka on vähän viime kertaista lyhyempi.

Jostain syystä Real Madrod-Rayo Vallecano ei herätä ihan samanlaisia laineita kuin Real-Atlético…

Derbyhän tämäkin silti on, ei siitä mihinkään pääse, vaikka vastakkain onkin kaksi eri sarjoissa painivaa joukkuetta. Real-luotsi Carlo Ancelotti ehti jo eilen kehaista Rayon pelin hyvin organisoiduksi ja kiitteli myös joukkueen omaksuneen pelillisen identiteettinsä vallan mainiosti. Samalla Ancelotti kehui, että Rayo on hyvällä asialla pyrkiessään pelaamaan hyvää futista.

Ancelottin kommentit löytyvät esimerkiksi Realin omilta sivuilta tämän linkin takaa.

Lehdistötilaisuudessa Ancelotti kertoi myös, että Luka Modricin pelaaminen on epävarmaa. “Modricin pelaamisessa on pieni ongelma ja tilanne ratkeaa aamulla”, sanoi Don Carlo yksilöimättä ongelmaa sen enempää. Cristiano Ronaldokaan ei ole ihan täydessä pelikunnossa, mutta pelannee silti.

“Kahden tappion jälkeen meidän on nyt syytä palata voittojen tielle”, totesi Ancelotti ihan ymmärrettävästi.

Rayon leirissä luodaan uskoa omiin. “Miksemme voisi voittaa Bernabéulla”, kyselee Rayo-valmentaja Paco Jémez.

Eipä se olisi ainakaan ensimmäinen kerta. Rayo on nimittäin voittanut historiansa aikana Realin vieraissa – tasan yhden kerran. Se tapahtui kaudella 1995/6 kun salamapaidat hakivat pisteet 2-1-voitolla.

Ei Jémezkään sentään ihan pilvilinnoissa leiju. “Voittaminen tuolla on todella vaikeaa, mutta meillä on paljon voitettavaa ja vähän hävittävää. Mikä tahansa tulos tuleekaan olemaan, haluan, että joukkue pelaa hyvin”, Paco sanoi ja kiitteli Ancelottia kauniista sanoista Rayon peliä kohtaan.

Pacon kommentit Rayon omilla sivuilla löytyvät täältä.

Bernabéu kutsuu! Mutta ilta-aurinko jää haaveeksi...

Bernabéu kutsuu! Mutta ilta-aurinko jää haaveeksi…

...lauantain todellisuus Madridissa on tällainen.

…lauantain todellisuus Madridissa on tällainen.

Rayo-faneille on järjestetty Vallecasista oma metrojuna, joka kulkee stadionilta suoraan Plaza Castillan aukiolle Santiago Bernabéun pohjoispuolelle. Sieltä on sitten järjestetty kävelykulkue poliisisaatossa Bernabéulle. Oma suunnitelmamme on junailla suoraan Plaza Castillalle, vaikka sinänsä oma fanimetro olisi eittämättä näkemisen arvoinen juttu. Turhan pitkä kiertolenkki siitä taitaisi kuitenkin tulla.

Huonompi homma on se, että Madridissa sataa tällä hetkellä täydeltä taivaalta. En ole uskaltanut kurkistaa ulos, mutta tuskinpa on kovin lämmintäkään. Toivottavasti sade lakkaisi iltaan mennessä – Plaza Castillalta on kuulemma noin puolen tunnin kävelymatka, eikä viilenevässä lauantai-illassa (kick-off on klo 22) märkänä stadionilla hytiseminen kuulosta yhtään houkuttelevalta…

Ai, pitääpä kuitenkin uhmata sadetta sen verran, että käyn hakemassa päivän lehdet. Eilisessä Marcassa peliä ennakoitiin jo (Realin puolelta) useamman aukeaman verran, mutta Rayokin sai osansa – nyt yhdeksän liigamaalia tehnyt Larrivey alkaa herättää huomiota myös Vallecasin ulkopuolella. Eilisessä Marcassa miehen kevätvirettä käsiteltiin aukeaman kokoisessa jutussa.

Larriveyn tekemiset alkavat herättää huomiota.

Larriveyn tekemiset alkavat herättää huomiota.

Valladolidissa oli hieno meininki. Odotan samaa tämän päivän fanikulkueelta.

Valladolidissa oli hieno meininki. Odotan samaa tämän päivän fanikulkueelta.

Muut kärkijoukkueet pelaavat viikonloppuna vieraissa, tosin Barcelonan matka on aika lyhyt: siellä on luvassa derby Espanyolia (sarjassa 8.) vastaan. Atlético kohtaa Mestarien liigan paikassa kiinni olevan Athletic Bilbaon lauantai-iltana. Ei siis helppoja vastuksia kummallakaan.

Näillä mietteillä kohti lauantai-illan futishuumaa. Mutta ensin kahvinkeittoon.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: