Leave a comment

Real Madrid-Rayo 5-0 eli turha selitellä

Fanikatsomossa riitti tunnelmaa.

Fanikatsomossa riitti tunnelmaa.

Arkeen taas. Real-Rayo-pelin postauksen viivästyminen ei johtunut siitä, että 5-0-tappiossa olisi ollut liikaa sulattelemista, vaan puhtaasti siitä, että eilen oli niin laiska sunnuntai, että jäi tekemättä.

Ei siinä nimittäin sinänsä mitään yllättävää ollut. Itse veikkasin 4-1:tä, joten maalimäärä sentään meni oikein…

Pelistä ei ole paljon sanottavaa. Real oli oma itsensä, komeita maaleja, hienoja kuljetuksia, hyviä syöttöjä. Gareth Bale palasi tasolleen, eikä Realissa hirveän montaa heikkoa lenkkiä muutenkaan ollut. Rayo pani kunniakkaasti hanttiin ja itse asiassa pelasi tuloksesta huolimatta ihan hyvän pelin: joukkue sai aikaan muutaman ihan ok-maalipaikankin, eikä peli ollut ihan sellaista myllytystä kuin 5-0:sta voisi päätellä. Mutta tulos on tietenkin se mikä merkitsee.

"Meillä riittää meininkiä", julistettiin tifossa (vapaa käännös).

“Meillä riittää meininkiä”, julistettiin tifossa (vapaa käännös).

Rayon fanikatsomossa oli kova meininki, ainakin siihen asti kun toisella puoliajalla omien kannustus vaihtui wannabe-kovisten törkeyksien huuteluun kotiyleisölle. Siinä vaiheessa alkoi vähän meikäläistäkin kypsyttää – juu, tämä on vääjäämätön osa intohimoisen urheiluyleisön seassa olemista, mutta en silti meinaa aina ihan ymmärtää, mikä siinä on pointti. 4-0-tappiotilanteessa luulisi olevan aika turhaa huudella vieraisiin pöytiin.

Kuten todettua, ehkä vääjäämätöntä. Sinänsä kuitenkin myös harmillista, koska tämä oli oikeasti ensimmäinen kerta kun todistin Rayo-faneilta moista: kotipeleissä ja Valladolidin-reissullakin pinnalla on ollut pelkästään se kuuluisa hyvä meininki. Ehkäpä iso ja rikas vastustaja oli joillekin liikaa. 4-0-tilanteessa lähdettiinkin kohti kotia, vartti ennen loppua, tosin paljolti myös siksi, että haluttiin välttää metron ruuhka ja olla ajoissa kotona.

Sateen vuoksi jätettiin myös fanikulkue väliin, mikä oli sekin lopulta ihan hyvä: suurin osa 600-päisestä porukasta pysyi siististi kasassa ja laulu raikasi, mutta jonon kärjessä oli muutama kiintiötonokki, joiden oli pakko päästä vähän sanailemaan joukkiota saattaneiden poliisien (ja hevospoliisien…) kanssa.

Ja vielä toinen silhuettikuva.

Ja vielä toinen silhuettikuva.

No, turha porista siitä sen enempää. Muuten olot fanikatsomossa olivat mitä parhaat: vettä tuli kaatamalla, mutta yläkatsomon yläkulmassa – taatusti katon alla – oli sekä kuivaa että lämmintä, kun katossa olevat lämmittimet hohkasivat piippuhyllylle vielä autuasta hohdettaan. Olo oli vähän samanlainen kuin joskus muinoin vintillä Aku Ankkaa lukiessa ja sateen ropinaa kuunnellessa. Siis aika lokoisa. Tässä siis menovinkki Bernabéulle matkaajille: yläkatsomoissa on sekä halvimmat liput että varmin suoja sateelta, jos kelien suhteen käy huono tuuri. Toki siellä on myös aika kaukana kentästä, mutta sen hinnan maksoi lauantaina mielellään kun katseli alakatsomoissa sateenvarjojensa alla hytiseviä katsojapoloja.

Pelin suurin jälkipyykki noin muuten on tullut siitä, että kotiyleisö oli ottanut hampaisiinsa osan omistaan ja buuannut maalivahti Lópezille ja maalitykki Ronaldolle, muiden muassa. Tässä linkit AS:n ja Marcan online-juttuihin. Carlo Ancelotti sitä paheksui tuoreeltaan, ihan ymmärrettävästi, ja nollapelin pelanneen Lópezin kerrotaan ottaneen (Mundo Deportivon linkki) kohtelusta niin nokkiinsa, että kaivelee jo lähtökuoppia. Aika kiittämätöntä meininkiä, jos meikäläiseltä kysytään, mutta mitä odotuksiin ja vaatimuksiin tulee, kaiken voittamaan tottuneilla madridistoilla on tietysti vähän eri standardit kuin allekirjoittaneella…

Tällainen näkövinkkeli tällä kertaa.

Tällainen näkövinkkeli tällä kertaa.

Liigan kärjessä tilanne on ennallaan kun sekä Barcelona että Atlético voittivat myös. Ja nythän edessä onkin kutkuttava arkiotteluiden satsi, kun Mestarien liigassa korkataan puolivälierät. Tiistaina Barcelona-Atlético, keskiviikkona Real Madrid-Borussia Dortmund.

Sarjan hännillä Getafe otti ensimmäisen voittonsa Cosmin Contran valmennuksessa ja Valladolid voitti häntäpään kähinässä Almerían 1-0. Osasuna ja Elche saivat tasapelipisteet ja Betis ja Málaga pelaavat tänään illalla keskenään. Rayon kaula säilymiseen on nyt kolme pistettä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: