Leave a comment

108 eurolla MM-kisafiilikseen

Englannin MM-kisapaidat julkistettiin. Tällaisen saa omakseen noin 108 eurolla.

Englannin MM-kisapaidat julkistettiin. Tällaisen saa omakseen noin 108 eurolla. Kaappaus: thefa.com.

Juu, tänään pelataan Mestarien liigan puolivälieräottelu Barcelona-Atlético Madrid. Aion viettää illan liimautuneena tiukasti ruudun ääreen. Jännitysmomentteja riittää. Miten Atlético pärjää Camp Noulla, jossa sillä (kuten aika monella muullakin) on ollut viime aikoina vaikeaa? Pelaako Diego Costa vai ei? Ketä nähdään Barcelonan hyökkäyksessä? (Marcan arvaus: Messi, Iniesta ja Pedro)

Iso, iso ottelu. Ja se siitä!

Tämän päivän aiheena on nimittäin fanipaitakauppa. Tulipa tuo mieleeni, kun Englannissa julkistettiin eilen kesän MM-kisojen paidat. Niken tekemille pelipaidoille tulee hintaa vaatimattomat 90 puntaa.

Kuulitte oikein, 90. Halpaversion saa 60 punnalla.

Reaktio oli tietysti välitön tyrmistys, mikä on ihan ymmärrettävää. Huumoriakin revittiin. Esimerkiksi tässä Guardianin artikkelissa kettuillaan FA:lle oikein tyylillä.

Twitterissä taasen levisi kuva, jossa neuvottiin tekemään samanlainen paita murto-osalla oikean hinnasta: ostetaan samanlainen Niken t-paita ja läntätään siihen FA:n logo. Eroa tuskin huomaa.

Näin saat melkein saman paidan 16 punnalla.

Näin saat melkein saman paidan 16 punnalla.

90 puntaa pelipaidasta on törkeää ryöstöä. Erityistä tässä jupakassa on kuitenkin se, että sen takana ovat englantilaiset. Siellä jos missä on nimittäin tähän asti ymmärretty fanipaitojen hintapolitiikan päälle, jos sitten taas peleissä käyminen onkin kalliimpaa kuin missään muualla. (Vertailun vuoksi: olen joskus maksanut Ykkösliigan peliin enemmän kuin täällä halvimmillaan La Liigaan tai Saksassa Bundesliigamatsiin).

Englannissa seuransa paidan on edelleen saanut sitkeästi noin 40 punnalla, korkeintaan 45:llä. Hinta on pysynyt samana vuosikaudet. Se on herättänyt ainakin omassa mielessäni arvostusta, sillä onhan tuossa nyt jotain tyyliä. Sen verran paidasta vielä raaskii maksaakin, ja myönnettäköön että itsellänikin on kotona Huddersfieldin paitoja jo pari yli oman tarpeen.

Aina yhtä viihdyttävä Joey Bartonkin otti kantaa.

Aina yhtä viihdyttävä Joey Bartonkin otti kantaa.

Sen sijaan muualla Euroopassa hinnat ovat jo karanneet käsistä. Esimerkiksi täällä Espanjassa liikutaan noin 80:n haminoilla, tosin euroissa. 90 puntaahan on päivän kurssilla noin 108 euroa. Samaa muistan äimistelleeni saksalaisissa fanikaupoissa muutamaankin otteeseen.

Siitä huolimatta värejä tosin näkyy katsomoissa ilahduttavan paljon. Ehkä se on sitten jonkinlainen tosifaniuden merkki.

Atlético Madridin fanipaidat: normaalihinta 81 euroa.

Atlético Madridin fanipaidat: normaalihinta 81 euroa.

Real Madridin fanipaidat: normaalihinta 80 euroa.

Real Madridin fanipaidat: normaalihinta 80 euroa.

Itselläni kävi tuuri, kun sain Rayon kotipaidan keskustan mahtavasta Futbol Mania -putiikista (blogin nimi ei ole sponsoroitu vaan varas… lainattu) tarjoushinnalla, muistaakseni vajaaseen viiteenkymppiin. Sekin kirpaisi, mutta mahtui vielä kipurajan sisään.

Sivuhuomautuksena mainittakoon, että brittifutiksen suurena ystävänä ostin Englannin paidan Puolan ja Ukrainan EM-kisoja varten kaksi vuotta sitten. Maksoin siitä Sports Directin kautta tilattuna – postikuluineen – ehkä jotain 30 ja 40 euron väliltä.

(Hinnalla oli tosin hintansa, sillä toimituksessa kesti. Kun paita viimein tuli postissa perille asti, Englanti oli jo kisoista ulkona… no, tyylikäs kun on, niin on sille tullut kesäpäivisin käyttöä kisojen jälkeenkin).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: