Leave a comment

Real palasi tasolleen (ja yleisökin heräilee hiljalleen)

Hiiret fiilistelemässä ennen peliä.

Hiiret fiilistelemässä ennen peliä.

Eipä ollut paljon sanan sijaa Borussia Dortmundilla, viime kauden Mestarien liigan finaalijoukkueella. Viimeistään nyt Real Madrid osoitti, että joukkue on palannut tasolleen Barcelona- ja Sevilla-pelien jälkeen.

Dortmundia kylvetettiin 3-0 (2-0). Maalit olivat kaikki komeita ja ansaittuja. Dortmund sai aikaan muutaman paikan (yhden todella hyvän), muuten peliä pelattiin Realin komennossa.

Maalikooste löytyy esimerkiksi tämän linkin takaa.

Hymni sai ihon kananlihalle.

Hymni sai ihon kananlihalle.

Realin kannalta paras uutinen oli se, että saksalaisia pyöritti pahiten Ronaldon ja Benzeman ohella 21-vuotias Isco, viime hetkellä pelistä pois pudonneen Angel Di Marian korvannut keskikenttäpeluri, joka näytti, että paikka avauksessa oli ansaittu. Muun touhuamisen lisäksi Isco ehti tehdä vielä voittomaaliksi jääneen 1-0-osumankin tarkalla sijoituksellaan boksin reunalta.

Myös muut hätäapulaiset hoitivat hommansa: viikolla loukkaantunutta Marceloa paikannut Coentrao vasempana pakkina ja europelien malliin maaliin palannut Iker Casillas, joka sai muuten esittelyssä Cristiano Ronaldon ohella yleisöltä suurimmat suosionosoitukset. San Iker hoiti vähät hommansa eleettömän varmasti ja osoitti, että kyvyistä ei liigapelien penkitys ole kiinni.

3-0-osuman tehnyt Ronaldo muuten teki ennätyksen, kun maali oli tämän kauden Mestarien liigassa 14:s. Se on Mestarien liigan yhden kauden maaliennätys, tai siis jaettu ennätys Lionel Messin kanssa. Samalla Ronaldo nousi kaikkien aikojen maalipörssissä ohi Real-ikoni Raúlin ja kolmen maalin päähän pörssiä johtavasta Messistä. Yhteensä CL-maaleja on kasassa nyt 64.

Tältä näytti taivas ennen pelin alkua. Kohta tulikin sitten taas vettä.

Tältä näytti taivas ennen pelin alkua. Kohta tulikin sitten taas vettä.

Saksalaisfanien sisäänkäynti. Vierailla oli katsomossa hyvä meininki.

Saksalaisfanien sisäänkäynti. Vierailla oli katsomossa hyvä meininki.

Pakollinen panoraamakuva ei tällä kertaa IHAN onnistunut.

Pakollinen panoraamakuva ei tällä kertaa IHAN onnistunut.

Päivän mittaan vettä saaneessa Madridissa aloitettiin peli kuivalla kelillä, mutta etenkin toisen jakson alussa vettä tuli kuin aisaa. Se ei häirinnyt yleisöä, joka innostui viimein panosten koventuessa: Santiago Bernabéulla oli tänään oikeasti tunnelmaa! Siitä osakiitokset tietysti myös ehkä parituhatpäiselle saksalaisporukalle, joka jaksoi laulaa ja riekkua melkein loppuun asti.

Summa summarum: hienoja maaleja, upeaa futista, hyvä tunnelma. Kokonaisuudessaan mitä kaunein jalkapalloilta. Ja nyt ollaan vasta puolivälierävaiheessa. Mitähän tästä vielä sukeutuu…

Loppukevennyksenä: ennen peliä stadionin ympärillä käppäillessä olisi ainakin kolmeen (!) otteeseen ollut tarjolla mustan pörssin lippuja Borussian fanikatsomoon. Näytänkö muka niin saksalaiselta? Ich liebe Deutschland, ei siinä mitään, mutta ei nyt tällä kertaa…

Loppukuvana tällä kertaa Bernabéu sisältä päin.

Loppukuvassa tällä kertaa Bernabéu sisältä päin.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: