Leave a comment

Kauden ensimmäinen pokaali Bernabéulle

Perinteinen juhlapaikka Cibelesin aukio täyttyi heti loppuvihellyksen jälkeen.

Perinteinen juhlapaikka Cibelesin aukio täyttyi heti loppuvihellyksen jälkeen.

Madridissa juhlittiin viime yönä cupvoittoa. Hulina alkoi saman tien kun Real Madridin 2-1-voitto Barcelonasta oli varmistunut: ei tarvinnut kun ikkunaa vähän raottaa niin kadulta kuului sellainen mekkala, ettei voittajasta jäänyt epäselvyyttä.

Sanoisin, että Realin voitto oli ansaittu, mutta hyvin pani Barcelonakin kampoihin. Ero tuli siitä, mistä sen saattoi ounastella tulevan: siitä, miten ratkaisuvastuuta ottavat muut kuin joukkueiden ykköstähdet. Barcelonalla Messi ei päässyt (taaskaan) täyteen vauhtiinsa, ja korvaajia ei oikein löytynyt. Okei, Neymar ampui viime hetkillä tolppaan, mutta muuten oli suhteellisen hiljaista.

Realin puolelta ratkaisijat nousivat juuri niistä “korvaajista”, kun ensimmäisen maalin teki Ronaldoa paikannut ja keskikentältä ylös nostettu Angel Di Maria, ja toisen Gareth Bale, jolle etukäteen aseteltiinkin odotuksia sankarin viitan kantamisesta.

– Täydellinen ilta, sanoi huikean voittomaalin (linkki vie YouTubeen) tehnyt Bale seuran omilla sivuilla.

Pelin jälkeen oli kerrassaan hienoa katsella miten Iker Casillas nosteli voittopokaalia Realin kapteenina. Casillas kuuluu niihin hienoihin jalkapalloilijoihin, jotka ovat olleet oman sukupolveni futisniiloille olemassa melkein aina. Viime ja tällä kaudella Real-ikonin peliaika on vähentynyt, tällä kaudella ennakkoon sovitusti Diego Lopézin hoitaessa liigapelit ja Casillasin muut. Silti joukkuepelaaja on omaksunut roolinsa (ainakin ulospäin) nurkumatta, vaikka näytöt kentällä antaisivat oikeuden vaatia peliaikaa myös liigassa.

Iker Casillasin juhlailme.

Iker Casillasin juhlailme.

Iker ansaitsi tähtihetkensä. Marc Bartran kulmatilanteesta tekemä Barcan 1-1-tasoitus oli ainoa maali, joka Casillasin taakse tehtiin tämän vuoden cupissa.

– Koko cup on ollut joukkueelta mahtava suoritus. Molemmilla joukkueilla oli (finaalissa) paikkansa, mutta niukka voitto on meidän, sanoi joukkueen ja fanien puolesta iloinnut Casillas pelin jälkeen.

Seurailin itse peliä kotisohvalta käsin. Alun perin suunnitelmana oli suunnata keskustan pubeihin aistimaan tunnelmia, mutta viime päivien kuumeilun vuoksi pysyttelin kotona. Ehkä ihan hyvä niin – täydessä terässä ollessa olisi houkuttanut lähteä myös Cibelesin aukiolle, jossa pidettiin voitonjuhlia läpi yön. Siellä olisikin pitänyt kukkua aika pitkään, Valenciasta Madridiin lentänyt ja Bernabéun kautta keskustaan suunnannut joukkue nimittäin oli paikalla noin aamuneljältä.

Aamuneljältäkin Cibelesillä riitti meininkiä.

Aamuneljältäkin Cibelesillä riitti meininkiä.

Se ei juhlijoita lannistanut, ainakaan kuvien perusteella. Aika sissejä.

Kuvagalleriat Madridin hulinasta löytyvät Marcan ja AS:n sivuilta.

Real siis nappasi itselleen tämän kauden ensimmäisen pokaalin ja triplahaave elää. Barcelonalle uhkaa jäädä luu käteen kaikista kolmesta kisasta kun Mestarien liigastakin tuli lähtö puolivälierissä.

Hulinaa on ollut myös Valenciassa.

Hulinaa on ollut myös Valenciassa.

Nyt valmistautumaan seuraaviin koitoksiin. Huomenna perjantaina edessä on (toivottavasti) visiitti Calderónille ja Atlético-Elche-ottelu. Se onkin viimeinen kerta tuolla stadioneista komeimmalla. Ja sunnuntaina viimeistä kertaa Rayon peliin (Rayo-Betis). Lopun alkua, sano. Hieno on ollut futiskevät.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: