Leave a comment

Rayo-Betis (su) ja Atlético-Elche (pe)

Vallecasiin on tullut kesä.

Vallecasiin on tullut kesä.

No niin. Lippu sunnuntaiseen Rayo-Betis-otteluun haettu. Olipas kiva päästä muutaman päivän potemisen jälkeen taas ihmisten ilmoille! Vallecasissakin oli tullut kesä sitten viime visiitin, mutta johan siitä onkin useampi viikko aikaa, synti ja häpeä.

Etukäteen ajateltuna viikonloppu lupaa Rayolle hyvää: putoamisviivaan on matkaa 6 pistettä ja sunnuntain vastus Betis sarjassa viimeisenä. Kaikki Rayon alapuolella olevat joukkueet pelaavat viikonloppuna itseään selvästi ylempänä olevia vastaan.

Kivaa myös nähdä, ovatko Valladolidin-reissulla kuullut puheet Rayon ja Betisin “paikallisasetelmasta” totta eli minkälainen on tunnelma Vallecasissa ennen peliä ja stadionilla pelin aikana.

Vallecasin katsomokartta. Jo tuttuun tyyliin oma katsomoni on lateral baja.

Vallecasin katsomokartta. Jo tuttuun tyyliin oma katsomoni on lateral baja.

Ennen sunnuntaita edessä on kuitenkin perjantai-illan huumaa Vicente Calderónilla kun Atlético kohtaa Elchen. Päivän paperi-AS tiivisti Atletin tilanteen aika osuvasti: kolmen pisteen sarjajohto ja sekä Diego Costa että David Villa käytettävissä. Atléticon pullat ovat aika hyvin uunissa.

– Mikä Chelsea? Ainoa vastustajamme tällä hetkellä on Elche, tukisti Diego Simeone toimittajia torstain lehdistötilaisuudessaan.

Diego Costa, jonka edelliskierroksella kolhiintunut jalka on siis riittävän hyvässä kunnossa, puhui Simeonen tapaan “seuraavasta finaalista”.

– Meillä on asenne kohdallaan ja päättäväisinä annamme kaikkemme, valoi Costa lisäuskoa kannattajiin, vaikka sitä tuskin hirveästi tarvitaan. Elche nimittäin majailee sarjassa sijalla 15 ja taistelee vielä sarjapaikastaan.

1804 atletitwit

Lehdestä löytyi myös paikalliseen tapaan tuhdisti tilastotietoa. Esimerkiksi havainto, että Elche on ainoa La Ligan joukkue, jota vastaan Villa ei ole tehnyt maalia. Ja se, että Elche ei ole voittanut Atléticoa kertaakaan Madridissa.

(Kuluva kausi on tosin Elchelle ensimmäinen Primerassa 25:een vuoteen. 1960- ja 70-luvuilla joukkue oli kuitenkin vakioliigajouukue ja sarjassa parhaimmillaan viides.)

– Pitää olla realisti, mutta emme luovuta koskaan vaan yritämme yllättää, sanoi vierasjoukkueen presidentti José Sepulcre lehdessä.

Muista kärkiporukoista Real ei pelaa tänä viikonloppuna. Rästiottelu häntäpään Valladolidia vastaan pelataan toukokuussa. Barcelona kohtaa kotonaan sunnuntai-iltana Athletic Bilbaon, joka varmistelisi voitollaan jo paikkaa ensi kauden Mestarien liigaan.

Barcan murheellinen viikko sai cuptappion jälkeen muuten vauhtia vielä siitä tiedosta, että Jordi Alban ja Neymarin kausi on paketissa. Molemmat loukkaantuivat cupfinaalissa ja ovat poissa useamman viikon jalkavaivoineen.

Loppukaneettina paluu Valenciaan: Mestalla-stadionilla selvitellään fanien aiheuttamien tuhojen hintaa, raportoi Insidespanishfootball. Muun muassa 1200 penkkiä on revitty paikoiltaan ja vessoja tuhottu. Vahinkoja syntyi sekä Barcelonan että Real Madridin päädyissä.

Vielä yksi kesäkuva. Kotikulmillakin alkaa olla aika nättiä.

Vielä yksi kesäkuva. Kotikulmillakin alkaa olla aika nättiä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: