Leave a comment

Betis kaatui 3-1, Barca sinnittelee

Rayolle taas kotivoitto. Kuva on arkistosta.

Rayolle taas kotivoitto. Kuva on arkistosta.

Barcelona voitti kuin voittikin sunnuntain iltapelissä Athletic Bilbaon (2-1), vaikka toisenlaiselta jo näytti. Athletic johti pitkään, mutta sitten Barca iski pienen ajan sisään pari kertaa ja homma oli siinä. Joukkue pysyttelee edelleen La Ligan mestaruuskamppailussa mukana. Athletic-peli oli hyvä, viihdyttävä matsi, jossa paikkoja riitti molemmissa päissä. Penkkiurheilija kiitti.

Mutta sitten Madridiin.

Rayo Vallecanon saldo on nyt 34 ottelua, 40 pistettä. Sarjaa jäljellä neljä kierrosta, kaulaa putoamisviivaan 8 pistettä ja välissä kuusi joukkuetta.

– Jos hoidamme loput pelit kunnialla, kaudesta voi tulla jopa parempi kuin viime vuonna, sanoi Rayo-koutsi Paco Jémez pelin jälkeen. Viime kaudella Rayo oli sarjassa kahdeksas ja olisi päässyt Eurooppa-liigaan, muttei saanut talousongelmien takia eurolisenssiä. Nyt Rayolla on kahdeksanteen sijaan matkaa 5 pistettä.

No, Rayon kevätvireen myötä Pacolla on aiheensa optimismiin, mutta tärkeintä on se, että sarjapaikka on käytännössä selvä.

Vastoin pyhiä puheitani seurasin Rayo-Betis-ottelun (3-1) kotisohvalta edelleen toipilaana. Vallecasilla näytti olevan lähes täysi tupa ja epäilemättä hieno meininki. Hyvältä näytti Rayon peli läppärinkin ruudulla.

Betis ei ollut vastustajana niin kelvoton kuin sarjataulukosta voisi päätellä. Hyökkäyssuuntaan joukkue oli ihan yhtä vaarallisen näköinen kuin Rayo, mutta puolustuksessa oli hiukan eri meininki. Rayon on kiittäminen voitostaan pitkälti Betis-toppari Paulaota, joka aiheutti molemmat maalit. Ensin mies antoi veskarille niin onnettoman palautuksen, että Ruben Rochina ehti helposti väliin ja teki 1-0:aan, 2-0 taas oli Paulaon tyylipuhdas ohjaus omiin. Kohta brassi jo viittilöikin vaihtoon pääsyä ja hänet otettiin pois kentältä. Ja kaikki tämä ennen kuin puoli tuntia oli täynnä.

Rayon kolmannen teki Larrivey toisella jaksolla hyvästä Rayon vastahyökkäyksestä ja kavennuksen iski Chica Rayo-puolustuksen löysäiltyä ottelun lopulla. Lisäksi Larriveyn mikakottilamainen syöksypusku osui ylähirteen, samoin kuin Falquen puolivolley 20 metristä. Enemmänkin olisi siis maaleja voinut tulla.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: