Leave a comment

Kaikki pelissä

Tältä näytti Calderón pari viikkoa sitten Barca-pelissä. Mikä lie meininki Chelseaa vastaan?

Tältä näytti Calderón pari viikkoa sitten Barca-pelissä. Mikä lie meininki Chelseaa vastaan?

Kolme voittoa mestaruuteen. Kolme voittoa Mestarien liigan voittoon. Jalkapallojumalat ovat rakentaneet Atlético Madridille aikamoisen asetelman. “Pystytte siihen, näyttäkää meille”, kuuluu viesti Manzanares-joen rannalla sijaitsevalle Vicente Calderón-stadionille.

Tähän asti joukkue on noudattanut kehoitusta. Diego Simeonen valmentama Atlético kulkee onnistumisesta toiseen. Ensin se selvitti Mestarien liigan lohkovaiheen ilman tappioita. Sitten kaatui neljännesvälierissä AC Milan yhteismaalein 5-1 ja puolivälierissä Barcelona 2-1 huikean kotiyleisön kannustamana. Liigassa Atlético on neljän pisteen sarjajohdossa, kun pelejä on pelaamatta neljä (paitsi 6 pisteen päässä olevalla Real Madridilla 5).

Seuraavana vastassa on Chelsea, kun Mestarien liigan välierät potkaistaan käyntiin tiistaina. Atléticolle kyseessä on ensimmäinen Mestarien liigan/Euroopan cupin välieräpaikka 40 vuoteen.

– Pidämme jalat maassa, koska kaikki on vielä auki, mutta tiedämme mihin pystymme. Siksi meillä on enemmän virtaa kuin kellään muulla, totesi keskikenttämies ja Atléticon oma kasvatti Gabi sunnuntaina.

Pelissä kohtaa kaksi Chelsean maalivahtia. Raporttien mukaan Atlético ja Chelsea ovat päässeet jonkinlaiseen sopimukseen ja Thibaut Courtois pelaa. Se on luonnollisesti Atléticolle valtava etu.

– Courtois on maailman paras. Hän säteilee uskomatonta rauhaa ja turvallisuuden tunnetta koko puolustukseen. On mahdotonta selittää, miten turvalliseksi olonsa tuntee kun Courtois on maalissa, sanoi Atleti-keskikenttä (ja aiemmin Chelseassa pelannut) Tiago Guardianissa.

Atlético pääsee muutenkin peliin parhaalla kokoonpanollaan, kun pari viikkoa sivussa ollut turkkilainen Arda Turan on taas pelikunnossa. Odotettavissa on siis tiukan puolustamisen lisäksi vahvaa uhkaa laidoilla viihtyviltä Turanilta ja Kokelta ja kärjessä uransa parasta kautta pelaavalta Diego Costalta, joka teki viime perjantain Elche-liigapelissä kauden 27:n liigamaalinsa.

Lisämielenkiintoa peliin tuo Fernando Torresin paluu Calderónille. Jos Torres pelaa, kyseessä on ensimmäinen kerta kun Atléticon oma poika pelaa seurajoukkuetasolla Atléticoa vastaan Madridissa.

 

Chelsea saapuu Espanjaan tappio niskassaan, kun Sunderland katkaisi lauantaina José Mourinhon pitkän tappiottomien kotipelien putken. Joukkue on Valioliigassa toisena, mutta kun kaulaa Liverpooliin on viisi pistettä ja pelejä jäljellä kolme, mestaruus vaikuttaa valuneen Sunderland-tappion jälkeen käsistä.

Mestarien liigassa joukkue on kaatanut lohkovaiheen jälkeen Galatasarayn (3-1) ja huikeassa puolivälierässä Paris-Saint Germainin vierasmaalisäännöllä yhteismaalien oltua 3-3. Demba Ban 87. minuutin ratkaisumaali osoitti, miten kovaa henkistä kanttia Chelsealta löytyy.

– Kukaan ei uskonut meihin, mutta olimme valmistautuneet hyvin. Meillä oli suunnitelma jokaista tilannetta varten, sanoi Chelsea-kapteeni John Terry toisen PSG-pelin jälkeen.

Atlético-peliin Chelsea saattaa saada käyttöönsä taas Eden Hazardin, joka nimettiin Englannissa hiljattain ehdolle sekä vuoden pelaajaksi että vuoden nuoreksi pelaajaksi. Belgitähti loukkasi pohkeensa PSG-voitossa ja on ollut sivussa siitä lähtien.

– Katsomme tilannetta päivä kerrallaan, sanoi Chelsean valmentaja Steve Holland BBC:lle.

Jos Hazard on kunnossa, myös Chelsea pääsee peliin lähes täydellä ryhmällä. Ainoastaan pelikiellossa oleva Branislav Ivanovic on sivussa.

Edit: juuri kun julistin Hazardista jotain, niin tuli päivitetty tieto miehen kunnosta:

Hazard ei treenannut, oikaisi @tuomovakeva.

Hazard ei treenannut, oikaisi @tuomovakeva.

Toisin kuin uskoin, perjantain Atleti-Elche ei ollutkaan tämän kevään viimeinen vierailu Calderónille. Olen siis paikalla myös huomenna. Twitterissä luvassa tunnelmia paikan päältä ennen peliä ja sen aikana, sikäli mikäli langaton verkko toimii.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: