Leave a comment

Kelpo asetelmat vappuviikolle (eli Real-Bayern 1-0)

Taivas ei pudonnut niskaan / Kenen taivaalle kertyy tummia pilviä / Vain taivas on rajana / muu yhtä sukkela kuvateksti.

Taivas ei pudonnut niskaan / Kenen taivaalle kertyy tummia pilviä / Vain taivas on rajana / muu yhtä sukkela kuvateksti.

Tällaista kai sen Mestarien liigan välierissä pitääkin olla? Toiset osaottelut aloitetaan asemista, joissa jokaisella joukkueella on hyvät mahdollisuudet edetä finaaliin.

Unelmoin tietysti Madridin keskinäisestä…

Real Madrid aloitti omat välieränsä hyvin voittamalla Bayernin Bernabéulla 1-0. Molemmat joukkueet pelasivat, yleisö hurrasi, kentällä oli paitsi hyvää puolustamista, myös taitoa, vauhtia ja joku vaarallinen tilannekin puolin ja toisin. Voi todeta, että molemmat joukkueet selvisivät koetuksestaan kunnialla.

Jos tiistain Atleti-Chelsea oli hieno tapahtuma, tämä oli hieno ottelu! Ja kuningaskin oli paikalla! Ei siis Litmanen, vaan Espanjan kuningas Juan Carlos.

– Madrid pelasi paremmin. Hala Madrid, oli kunkku kuulemma sanonut tv:ssä.

Näillä haettiin suhinaa katsomoon.

Näillä haettiin suhinaa katsomoon.

Herrasmiesvalmentajat ohjaamassa omiaan.

Herrasmiesvalmentajat ohjaamassa omiaan.

Peli kulki kuten odotettiinkin, Bayernin hienokseltaan painaessa ja 442:lla pelanneen Realin iskiessä vastaan. Nopeasta hyökkäyksestä tuli ottelun ainokainenkin, se oli Realia parhaimmillaan, nopea syöttöketju, pallo koko ajan vauhtiin ylöspäin ja juhlimaan. Alonso-Coentrao-Ronaldo-Benzema ja siellä oli. Kaunista, kaunista, kaunista!

Bayern yritti, mutta Realin puolustus oli timanttia. Saksalaiset saivat vain muutaman kunnon paikan, joista paras tuli aivan lopulla kun Iker Casillas venytti pokaalitorjuntansa Mario Götzen vedon eteen.

– Emme me antaneet heille hallintaa tieten tahtoen. Bayern on mahtava joukkue, tokaisi Real-toppari Sergio Ramos pelin jälkeen.

Kaappaus: AS.

Kaappaus: AS.

Bayern-faneja oli paikalla ehkä viitisen tuhatta.

Bayern-faneja oli paikalla ehkä viitisen tuhatta.

Tunnelmasta totean sen verran, että nyt se oli Mestarien liigan välierien arvoinen. Aika paljon kertoo se, että monituhatpäinen saksalaisporukka jäi kotiyleisön jalkoihin. Älkää ymmärtäkö väärin kun sanon, että Calderónilla se ei olisi yllättänyt, mutta Bernabéulla yllätti, siis positiivisesti. Realin kotiyleisö paljastaa kyntensä ja hampaansa kun päästään tosipeleihin.

Kuvasin pari videotakin. Siispä Youtube-linkkejä. Tässä ensimmäisessä näkyy Realin bussin saapuminen ja sen saama vastaanotto. Toisessa puolestaan paikoillaan pidetyt Bayern-fanit hoilaavat muuten tyhjällä Bernabéulla.

Kenttämiehet hommissa heti pelin jälkeen.

Kenttämiehet hommissa heti pelin jälkeen.

Loppukaneetti: vastakkain oli myös kaksi hienoa valmentajaa – ja niin kävi, että Josep Guardiola kärsi ensimmäisen tappionsa Bernabéulla. Ilmankos kotiyleisö niin innokkaasti vislasikin kun miehen nimi kuulutettiin esittelyssä. Jotain oli jäänyt hampaankoloon. (Barcelonan dominanssi muutenkin saattaa toki olla myös pieni osatekijä Guardiolan epäsuosioon.)

No, Pepillä on tilaisuus oikaista kurssi ensi tiistaina. Suomen-lentomme laskeutuu onneksi joskus viiden jälkeen, joten kisastudioonkin ehtii vallan mainiosti. Ja mitä välieriin yleensä tulee, jäljellä on yksi suuri kysymys: miten ihmeessä keskiviikkona muka ehtii juhlimaan vappua kun Lontoossa selvitetään, mihin asti Simeonen ja Atletin lento kestää?

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.

P.S. Tauolla mainosaidoissa pyöri “Road to Lisbon” -teksti, ämyreissä soi Highway to Hell. Visit Portugal kiittää!

Bernabéu oli tällä kertaa oikeasti hornankattila. Hyvä!

Bernabéu oli tällä kertaa oikeasti hornankattila. Hyvä!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: