Leave a comment

Unohdettava ottelu, hieno tapahtuma

Atletin Koke sanoi, että hymin soidessa karvat nousevat pystyyn pelaajillakin. Helppo uskoa.

Atletin Koke sanoi Mestarien liigan lehdessä, että hymin soidessa karvat nousevat pystyyn pelaajillakin. Helppo uskoa.

– Tyypillinen välierä. Meillä oli tavoitteena tehdä maali, vastustajalla olla päästämättä maalia, summasi Diego Simeone tiistai-illan ottelun yhdessä lauseessa.

Hetki sitten oli pelattu Mestarien liigan ensimmäinen välierä, jossa Atlético Madrid ja Chelsea päätyivät maalittomaan 0-0-tasapeliin. Ottelu oli kuten isot pelit toisinaan ovat: kaikkea muuta kuin unohtumaton.

Etukäteen ilmassa oli monta kysymystä. Ketä on avauksessa? Kuka pitää palloa (vai pitääkö kukaan)? Tehdäänkö maaleja? (Oma veikkaukseni: 0-0, 1-0 tai 1-1). Lähteekö Chelsean faneista ääntä?

Chelsea-faneja oli paikalla noin 3000.

Chelsea-faneja oli paikalla noin 3000.

Kokoonpanot selvisivät tietysti heti kentälle päästyä. Ei Hazardia, mutta kylläkin El Niño, Atléticon oma kultapoika ja paikallinen sankari Fernando Torres Chelsean avauksessa. Atleti-maalissa odotetusti Thibaut Courtois. David Villa penkillä, Costan kärkiparina monipuolisempi Diego. Turan mukana, mutta vaihtopenkillä.

Lopputulos: Chelsea puolusti hyvin, Atleti puolusti hyvin. Ensimmäisen tunnin aikana ei tapahtunut juuri mitään.

– Ei sitä koskaan lähde pelaamaan nollanollaa, mutta sitten peli alkaa ja se menee omaan suuntaansa. Oli tärkeää pitää nolla. Sitten sitä voi odottaa, että jotain tapahtuu. Meillä oli lopussa vapaapotku aivan alueen rajalta, muistutti Chelsea-luotsi José Mourinho pelin jälkeen.

José Mourinho antoi tunnustuksen Atléticolle: "Fyysinen ja erittäin hyvin organisoitu."

José Mourinho antoi tunnustuksen Atléticolle: “Fyysinen ja erittäin hyvin organisoitu.”

Ensimmäisen puoliajan merkittävin tapahtuma oli Peter Cechin loukkaantuminen. Olkapäänsä loukannut (ja loppukauden sivussa oleva) konkariveskari vaihdettiin vielä kokeneempaan Mark Schwarzeriin, 41-vuotiaaseen ikinuoreen australialaiseen, joka siirtyi täksi kaudeksi Cechin varamieheksi Fulhamista.

Kuulostaa hullulta, mutta Schwarzer oli mielenkiintoista nähdä kentällä. Mies on nimittäin niitä pitkältä ajalta Championship Managerista tuttuja liigajyriä, joiden nimet ovat tulleet pelissä vastaan aina uudestaan ja uudestaan…

Kunnia Schwarzerille. Hän hoiti ruutunsa moitteetta, vaikka ei liene ihan helpoin paikka tulla sisään Mestarien liigan välierässä kesken pelin Calderónilla.

Kun Cech kinkkasi sivuun, puolet kotiyleisöstä muuten lauloi herjauksia ja puolet antoi seisaallaan aplodit tsekkilegendalle. Outo hetki.

Chelsean kulma ensimmäisellä puoliajalla.

Chelsean kulma ensimmäisellä puoliajalla.

Toinen jakso piristyi, kun tunnin jälkeen alkoi tapahtua yhtä ja toista. Ensin Diego Simeone otti kentälle pelikuntoon palanneen Arda Turanin. Sitten loukkaantui Chelsea-kippari John Terry (noin 73. minuutilla). Sen jälkeen Atléticon näennäishallinta muuttui todelliseksi painostukseksi. Turan ja Raúl García pariinkin otteeseen hätyyttelivät Schwarzerin maalia ihan tosissaan.

– Menetimme veskarin, sitten menetimme kapteenin. Kyllä se näkyy, näki Mourinho syyksi Atletin rynnistykseen.

Ja siinä oli se ottelu.

– Tiesimme, miten Chelsea pelaa. Katsotaan myöhemmin, miten pelataan ensi viikolla. Stamford Bridgellä nähdään, oliko 0-0 hyvä tulos heille vai meille, tuumaili Simeone.

– Mutta nyt ajattelemme vain viikonlopun Valencian-reissua.

Chelsealla riittää hyviä pelaajia, vastasi Simeone kysymykseen vastustajan pelikieltojen vaikutuksesta.

Chelsealla riittää hyviä pelaajia, vastasi Simeone kysymykseen vastustajan pelikieltojen vaikutuksesta.

Jos maaleja ei saatu, pelaajauutisia tuli toista osaottelua varten. Atléticon kapteeni Gabi sai korttitilinsä täyteen, samoin Chelsealta John Obi Mikel ja Frank Lampard. Cech on loppukauden sivussa ja John Terryn kunto on arvoitus, mutta Branislav Ivanovic puolestaan palaa pelikiellosta, joka piti miehen sivussa Calderónilta.

Peliä edeltävästä hulinasta on tällä kertaa harvinaisen vähän raportoitavaa. Syynä on se, että päätin käppäillä stadionille tällä kertaa eri suunnasta, joen puolelta. Paikalle päästyä totesin, että ensimmäistä kertaa stadionin ympäri ei pääsekään vapaasti kulkemaan, vaan kulmissa oli portit, joista pääsi läpi vain jos oma sisäänmenoportti sattui olemaan kyseisessä välissä. Kun sain tikettini haettua, ei omalta kulmalta ollutkaan enää mitään asiaa muualle.

Klassinen totuus: pukeutumalla pääsee telkkariin.

Klassinen totuus: pukeutumalla pääsee telkkariin.

No, tärkeintä on se, mitä on sisällä. Jos peli ei tarjonnut elämyksiä, Calderónin yleisö tarjosi, kuten aina. Tunnelma oli taas kerran komea. Hienot jäähyväiset ennen paluuta koti-Suomeen.

Tänään vuorossa tietysti Real Madrid – Bayern München ja aivan erilainen matsi kuin eilinen.

Vierasfanit odottelemassa ulos pääsyä.

Vierasfanit odottelemassa ulos pääsyä.

Chololla riittää kansansuosiota.

Chololla riittää kansansuosiota.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: