Leave a comment

Ronaldo-show piti Realin vauhdissa

Bernabéu haltioitui taikurin tempuista.

Bernabéu haltioitui taikurin tempuista.

Kukkulan kuningas. Bernabéun lemmikki. Realin suurin rocktähti.

Maailman paras.

Olin pitkään sitä mieltä, että Cristiano Ronaldo on harvinaisen ärsyttävä pelaaja. Pretty boy, joka tietää arvonsa ja suosionsa. Kuitenkaan Ronaldoa ei ole voinut olla ihailematta – niin hyvä pelaaja hän on.

Aikuistuttuaan Ronaldo on jättänyt diivailun ja kaatuilun vähemmälle. Samalla hänestä on kehittynyt entistä monipuolisempi ja parempi pelaaja. Jäljelle jää pelkkä ihailu.

Uskomaton kaveri.

Kun Real pyöritti lauantai-iltana Osasunan pökerryksiin 4-0 (1-0)-voitollaan, Ronaldo oli niin kiistaton man of the match, että harvoin on moista nähty. Hän teki kaksi upeaa maalia, mutta oli mukana myös aivan kaikessa muussa, mitä Realin hyökkäyspelissä tapahtui. Välillä vasemmalla, välillä oikealla, välillä keskellä, välillä keskikentällä. Aina saatavilla, valmiina ja vaarallisena. Ei ihme, että Bernabéun yleisö lauloi seisaallaan suosikkinsa nimeä kun tämä vaihdettiin kentältä pois 62. minuutilla.

Oli Realilla muitakin onnistujia. Vasen pakki Marcelo palasi loukkaantumisen jälkeen kentälle väkevästi ja oli nousuineen totutun vaarallinen, joskin keskityksistä puuttui vielä paras terä. Topparipari Ramos-Varane oli lähes ohittamaton, ja tekipä Ramos maalinkin (3-0-osuman 60. minuutilla). Illan pahin pettymys oli Alvaro Morata: hyökkääjälupaus sai Balen ja Benzeman huilatessa viimen näytönpaikan avauksessa, mutta se jäi tyystin käyttämättä. Morataa ei paljon näkynyt. Hän ei ollut pelattavana, ei vaarallinen boksissa, ei osallistunut joukkueen peliin oikeastaan juuri mitenkään. Odotin aika paljon enemmän.

Seuralaisetkin viihtyivät!

Seuralaisetkin viihtyivät!

Yleisö palasi Mestarien liigan huuman jälkeen perusliigameininkiin, mutta alkoi siellä loppua kohti olla taas tunnelmaakin. Parhaimmillaan katsomoa kiersi jopa aalto muutaman kierroksen ajan.

Pelin alussa vietettiin hiljainen hetki Tito Villanovan muistoksi kuten muillakin Espanjan liigakentillä. Real myös pelasi surunauhat hihoissaan. Tyylikästä, vaikka olen edelleen sitä mieltä, että paikallinen tapa soittaa musiikkia hiljaisuuden päälle on kaikkea muuta kuin hyvä.

Tv-torni vilkkui kattojen takana.

Tv-torni vilkkui kattojen takana.

Tyylikäs oli myös Osasunan joukkueen ele Realin tullessa kentälle: vieraat muodostivat kunniakujan cupin voittopokaalin kanssa kentälle tulleille madridilaisille. Peli oli ensimmäinen liigakotiottelu sitten Copa del Reyn finaalin.

Real siis hoiti lauantain iltapuhteensa varsin tyylikkäästi. Varsin kelpoisaa lauantai-illan viihdettä.

Lauantai oli madridilaisille hyvä päivä muutenkin: kaupungin kaikki joukkueet voittivat. Rayo kaatoi Granadan vieraissa 3-0 ja Getafe voitti kotonaan Málagan isossa pelissä 1-0. Siitä Atléticolle esimerkkiä sunnuntain vieraspeliin Valenciaa vastaan.

Maisemaa piippuhyllylle kiivetessä.

Maisemaa piippuhyllylle kiivetessä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: